El nostre blog

Publicado el dia

Suprema de lluç farcida de marisc

Si busques un plat per un dia especial, no ho dubtis, apunta aquesta recepta de suprema de lluç farcida de marisc. Fa festa!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta baixa en sucre, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 628
Hidrats: 71 (11%)
Proteïnes: 214 (34%)
Greixos: 342 (54%)

Ingredients
(per ració)

– 200 g de lluç
– 4-5 peces de musclos
– 2-3 gambes
– 1 ou
– 1 cullerada de farina
– oli per fregir

Preparació

Dins un bol, barregeu-hi el formatge per sucar, el parmesà, el cebollí picat i la cullerada de crema de llet; remeneu-ho fins a aconseguir una consistència de pasta tova. El lluç el necessiteu en un sol tall gruixut per a dues supremes, és a dir, traieu-ne l’espina del mig.
Obriu els musclos al vapor.
Renteu les gambes i peleu-les.
En una paella, salteu-hi els musclos i les gambes amb sal i oli.
Poseu una cullerada del farciment cuit entre les dues supremes de lluç.
Passeu la suprema, ja preparada, per farina i, després, per un ou batut.
Fregiu-la en una paella amb oli d’oliva, a poc a poc, perquè quedi daurada per fora i cuita per dins.
Reserveu-ho sobre paper absorbent.
Serviu-ho acompanyat d’enciams o verdures i amb una cullerada de salsa tàrtara.

Per a la salsa tàrtara:

Feu una maionesa espessa i afegiu-hi confitats en vinagre (tàperes, cebetes i cogombrets, tot tallat petit).

Comentaris

Un plat energètic que es pot considerar de festa. El peix té poc greix, però l’arrebossat n’augmenta la quantitat, si bé el greix que aporta és insaturat (és a dir, bo), ja que prové de l’oli d’oliva del fregit.