Remenat d’espàrrecs amb gambes i pernil
Que bons els remenats! Solucionen molts sopars perquè es fan en un moment i són boníssims! Com aquest remenat d’espàrrecs amb gambes i pernil que et portem avui.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min
Plat compatible amb dieta baixa en sucre, energètica, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 437
Hidrats: 8,9 (2%)
Proteïnes: 116 (38%)
Greixos: 261 (59%)
Ingredients
– 1 ou
– 4-6 espàrrecs verds
– 4-6 alls tendres
– 6 gambes o llagostins
– 2 llenques de pernil salat
– sal i pebre
– 2 cullerades d’oli d’oliva
Preparació
Renteu els espàrrecs i talleu-los a trossos; rebutgeu-ne la part més dura.
Renteu els alls tendres, peleu-los i talleu-los; si són grans, partiu-los per la meitat o a quarts.
Renteu les gambes o els llagostins i peleu-los.
Talleu el pernil a tires fines.
Bulliu aigua i sal en un cassó i, quan arrenqui el bull, poseu-hi els espàrrecs. Deixeu-los coure 5 minuts. Retireu-los del foc i passeu-los per aigua molt freda per trencar la cocció i perquè conservin el color verd intens.
En una paella amb un raig d’oli d’oliva, coeu-hi els espàrrecs amb els alls tendres.
Afegiu-hi les gambes i doneu-hi uns tombs; poseu-hi les tires de pernil.
Bateu l’ou i tireu-lo a la paella, on hi ha, cuits, els altres ingredients. Remeneu-ho per barrejar-ho tot i serviu-ho calent en un plat.
Comentaris
Tot i que és un plat eminentment calòric, té una composició equilibrada de greixos saturats i insaturats. En redueix l’absorció la base de les hortalisses, que aporta força fibra. Plat recomanat per als adolescents, que necessiten energia i equilibrar els àpats amb verdura, que no els sol agradar.
Esperem que t’agradi aquest remenat!