Lluç a la sidra amb salsa de nous
El lluç a la sidra amb salsa de nous és un plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre i en colesterol.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 442
Hidrats: 45 (10%)
Proteïnes: 130 (29%)
Greixos: 260 (59%)
Ingredients
– tall de lluç (150 g)
– 1 ceba
– ½ copa de sidra
-1 cullerada de calvados
– grans d’all
– 25 g de nous
– pebre i mantega
Preparació
Unteu de mantega una safata de forn, poseu-hi la ceba tallada i el tall de lluç. Aboqueu-hi la sidra i el calvados, i coeu-ho al forn uns 10-12 min a 180ºC.
Quan el peix estigui cuit, retireu-lo del forn i reserveu-lo.
Per a la salsa: coeu en una paella, a foc viu, el suc de la cocció del peix; afegiu-hi les nous i els alls picats.
Col·loqueu el lluç al centre del plat i banyeu-lo amb la salsa ben calenta.
Acompanyeu-ho amb patates bullides o al vapor, amb una poma saltada amb mantega o amb verdures.
Comentaris
Podeu preparar aquest plat amb altres peixos, però és aconsellable fer-ho amb peix blanc, com ara rap o llenguado. Per a una dieta poc calòrica, i com a plat únic, serviu-lo acompanyat de patata al forn, arròs saltat, minestra de verdures o amanida.