Carpaccio de gambes
El carpaccio de gambes és un entrant de luxe molt original i deliciós.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 15 min
Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 435
Hidrats: 26 (6%)
Proteïnes: 77 (18%)
Greixos : 215 (49%)
Ingredients
– 6-8 gambes senceres
– 2 tomàquets madurs naturals
– suc de llimona
– sal i pebre
– oli d’oliva
Preparació
Renteu les gambes i traieu-ne el cap i la pell de les cues. Reserveu-ne els caps.
Partiu les cues de les gambes per la meitat per la part llarga, col·loqueu-les sobre un tros de film transparent i tapeu-les amb més film transparent. Amb un ablanidor de carn, piqueu-les per aixafar-les una mica. Reserveu-ho al congelador fins al moment de preparar el plat.
Renteu els tomàquets, talleu-los per la meitat, retireu-ne les llavors i ratlleu-ne la polpa.
Empleneu el fons del plat amb el tomàquet ratllat. A sobre, afegiu-hi les gambes, que, en estar congelades, no canviaran de forma ni es rebregaran.
Amaniu-ho amb el suc de llimona, la sal, el pebre i l’oli d’oliva.
Comentaris
És un plat a base de proteïna, però poc calòric. No el serviu immediatament després de preparar-lo: deixeu-lo una estona abans o reserveu-lo preparat a la nevera. Teniu en compte que és peix cru, i que, per tant, cal tenir cura amb els canvis de temperatura. Vol conservació en fred.
Esperem que t’agradi aquest carpaccio de gambes!