Bunyols de bacallà i patata
Els bunyols de bacallà i patata són un aperitiu que mai falla: cruixent, boníssim i eteri!
Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 25 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta baixa en sucre, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 663
Hidrats: 60 (36%)
Proteïnes: 44 (26%)
Greixos: 27 (37%)
Ingredients
– 150 g de bacallà dessalat
– 1 patata mitjana
– 1 gra d’all i unes fulles de julivert
– ½ got d’aigua
– 20 g de farina
– 1 clara d’ou
– 1 ou sencer
– sal i oli d’oliva per fregir
Preparació
Renteu la patata i peleu-la.
Bulliu el bacallà esmicolat amb la patata tallada, l’all i les fulles de julivert. Quan la patata estigui tova, retireu-ho i coleu-ho. Reserveu l’aigua de cocció per si us calgués posteriorment.
En un bol, poseu-hi la patata i el bacallà reservat i afegiu-hi la clara d’ou muntada a punt de neu. Si queda una massa molt espessa, hi podeu afegir una mica de l’aigua de la cocció que teniu reservada. Remeneu-ho per barrejar-ho bé.
Bateu l’ou sencer.
Escalfeu una paella petita amb força oli.
Amb dues culleres, feu boles o quenelles amb la barreja anterior, passeu-les per l’ou batut i fregiu-les amb l’oli fins que agafin un to daurat. Reserveu-les sobre paper de cuina.
Serviu-les calentes, acabades de fer, acompanyades d’amanida.
Comentaris
Un plat que, encara que costi de creure, pot ser baix en sal si es prepara amb el bacallà ben dessalat. Per contra, el seu contingut en colesterol és una mica alt, motiu pel qual convé compensar amb el plat que l’acompanyi. Amb una bona amanida, pot ser un excel·lent plat únic.
Esperem que t’agradin aquests bunyols de bacallà i patata!