Verdures saltejades amb bolets i salsa de tahini
Les verdures saltejades amb bolets i salsa de tahini són un plat amb un toc exòtic molt original.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 15 min.
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 129
Hidrats: 7 (24%)
Proteïna: 2 (7%)
Greixos: 9 (68%)
Ingredients
150-200 g de tota classe de verdures fresques
1-2 cullerades d’oli
75 g de bolets
Per a la salsa de tahini:
1 cullerada de tahini
1 cullerada d’aigua
suc de ½ llimona
1 cullerada d’oli d’oliva
1 cullerada de salsa de soja
Preparació
Netegeu totes les verdures, peleu-les i talleu-les a trossos petits.
Netegeu els bolets; si són grans, partiu-los a meitats o a quarts.
Escalfeu el wok amb una o dues cullerades d’oli i afegiu-hi les verdures i els bolets. Coeu-ho a foc viu sense parar fins que estiguin daurades però cruixents.
Salsa tahini: poseu en un bol el tahini amb l’aigua. Afegiu-hi el suc de llimona, l’oli i la salsa de soja. Barregeu-ho bé.
Comentaris
Plat saludable amb verdures i bolets, que aporten fibra i minerals, i amb un 0% de colesterol. La cocció al wok, a més, necessita molt poc oli. El tahini és una pasta espessa, dolça i cremosa que es prepara amb llavors de sèsam; és molt rica en calci i fòsfor i pot acompanyar un gran nombre de plats; té un sabor semblant al de l’avellana. La podem trobar preparada.