Tempura de vegetals, bolets i peix
Avui et portem una deliciosa tempura de vegetals, bolets i peix.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 129
Hidrats: 7 (24%)
Proteïnes: 2 (7%)
Greixos: 9 (68%)
Ingredients
– 75 g de bolets (tota mena de bolets); si són grossos es parteixen
– 100 g d’hortalisses de tota classe: ceba, mongetes, carabassó, pastanaga, pebrot, albergínia…
– 100 g de peix de carn consistent: gambes, sípia, calamar, rap, musclos…
– oli d’oliva o de gira-sol (per fregir)
Per a la pasta d’arrebossar:
– farina fluixa sense sal/farina de tempura (farina japonesa)
– aigua
– gel
Preparació
Prepareu els aliments: peleu-los, renteu-los, talleu-los…
En un bol, poseu-hi aigua molt gelada o amb glaçons i la farina; remeneu-ho força: ha de tenir consistència semilíquida.
Suqueu-hi, un per un, els ingredients que voleu arrebossar i coeu-los en una paella amb força oli, que ha d’estar calent —no hi poseu gaires elements. Traieu-los de la paella quan estiguin daurats i reserveu-los sobre paper absorbent.
Serviu-los calents acompanyats de salsa de soja o tamari.
Comentaris
Cal posar-hi imaginació, perquè qualsevol aliment es por fer arrebossat. La tempura és una forma d’arrebossar típica del Japó, amb una tècnica de cocció que permet que els aliments conservin força les seves propietats nutritives, ja que es couen crus i en molt poca estona. Tot i que es tracta d’un arrebossat, aquest plat té, en total, poques calories.