Suflé d’espinacs amb herbes aromàtiques
Aquest suflé d’espinacs amb herbes aromàtiques és un plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sucre, en colesterol i en calories.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 277
Hidrats: 23 (33%)
Proteïnes: 8 (12%)
Greixos: 17 (55%)
Ingredients
– 25 g d’espinacs blanquejats (o escaldats)
– 50 g de beixamel (feta amb 5 g de mantega, 5 g de farina i 50 ml de llet)
– 1 clara d’ou muntada a punt de neu
– 10 g d’herbes picades variades (alfàbrega, julivert, farigola, fonoll…)
– pebre negre
– nou moscada
– mantega i farina per untar el motlle
Preparació
Piqueu els espinacs blanquejats (o escaldats), que han d’estar ben escorreguts.
Barregeu-los amb la beixamel, la sal i el pebre.
Afegiu-hi la clara amb molta delicadesa i poseu-ho en tres quartes parts del motlle untat amb mantega i farina.
Enforneu-ho 8-10 min a 190ºC.
Serviu-ho en treure-ho del forn i amb el mateix motlle. Si es deixa refredar, el suflé perd tot el volum.
Comentaris
És un plat senzill, amb molt poques calories. Si volem, podem incrementar-ne la quantitat afegint-hi formatge ratllat o pinyons. Les herbes donen un punt diferent als espinacs, que estan cuits sense sal.