Suflé de bròquil amb formatge
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 15 min.
Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sal, energètica
Informació nutricional: Kcal totals del plat: 459, hidrats: 16 (14%), proteïnes: 23 (20%), greixos: 33 (65%)
Ingredients
45 g de bròquil
15 g de mantega
1 cullerada petita de farina
125 ml de llet
15 g de formatge parmesà ratllat
20 g de formatge cheddar ratllat
1 ou
1 pessic de nou moscada ratllada
1 pessic de sal
Preparació
- Feu bullir el bròquil sense deixar que quedi gaire tou. Escorreu-lo i reserveu-lo.
- En un cassó, desfeu-hi la mantega, afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé perquè no s’hi facin grumolls. Afegiu-hi la llet calenta a poc a poc, sense deixar de remenar, fins que bulli i s’espesseixi.
- Retireu-ho del foc i afegiu-hi el bròquil i els formatges. Remeneu-ho amb compte de no aixafar el bròquil.
- Trenqueu un ou i separeu el rovell de la clara. Afegiu el rovell a la barreja, juntament amb la sal i la nou moscada.
- Bateu la clara a punt de neu i, amb molt de compte, incorporeu-la a la barreja.
- Poseu-ho en un motlle per a suflé sucat amb mantega.
- Preescalfeu el forn a 180ºC i poseu-ho a coure fins que estigui daurat. Serviu-ho immediatament. Recordeu que no heu d’obrir el forn a mitja cocció; si ho feu, el suflé no pujarà.
Comentaris
La tècnica culinària del suflé permet elaborar plats consistents, però alhora digestius, amb molt pocs ingredients. Podem provar de fer suflés de diversos aliments. S’ha de vigilar de no obrir el forn durant la cocció —si ho fem, la massa no pujarà— i s’ha de servir al moment, ja que perd la consistència ràpidament.