Puré de carbassó amb fideus xinesos
Aquest puré de carbassó amb fideus xinesos cruixents et pot servir com a entrant o com a primer plat.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, sense lactosa, baixa en colesterol
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 33
Hidrats: 22 (65%)
Proteïnes: 10 (29%)
Greixos: 2 (5%)
Ingredients
1 carbassó (100 g)
1 ceba (50 g)
50 cl d’aigua
sal
8-10 fideus xinesos per decorar
Preparació
Renteu i talleu a trossos el carbassó sense pelar.
Peleu i talleu la ceba a trossos.
Bulliu-ho amb aigua i sal uns 7-10 minuts.
Passeu-ho al got de la batedora i tritureu-ho fins a tenir un puré molt fi.
En una paella amb oli, poseu-hi 2-3 fideus xinesos pressionant-los una mica perquè es cargolin. Repetiu l’operació.
Repartiu el puré en plats, bols o copes i poseu-hi per sobre els fideus xinesos cuits.
Comentaris
Plat molt poc calòric, ric en fibra i diürètic. Percentatge de greixos gairebé nul. S’ha de destacar el contingut en àcid fòlic. Recomanable per a èpoques d’embaràs. Permet menjar després un segon sense haver de controlar els greixos ni les calories. Permet combinacions amb altres verdures. Es pot cuinar amb carbassa o fins i tot amb llegums.