Patates amb suc
Les patates amb suc són un plat principal consistent i boníssim, acompanyat d’una bona amanida conformen un àpat complet i nutritiu.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 7 min
Temps de cocció: 20 min
Plat compatible amb dieta sense ou, energètica, sense lactosa , baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 204
Hidrats: 111 (54%)
Proteïnes: 56 (27%)
Greixos: 36 (18%)
Ingredients
– 1 patata gran (120 g)
– 1 fulla de llorer
– 250 ml de brou (1 got ple)
– 2 tomàquets madurs
– 1 ceba
– 50 g de cansalada curada
– sal
– 2 alls i unes fulles de julivert
Preparació
Renteu la ceba, peleu-la i piqueu-la.
Talleu la cansalada a daus petits.
Piqueu, junts, l’all i el julivert.
Renteu els tomàquets i ratlleu-los.
Peleu la patata, renteu-la i talleu-la a rodanxes de 3-4 cm.
En una cassola, poseu-hi la cansalada i deixeu que es dauri una estona; afegiu-hi la ceba, l’all i julivert.
Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el tomàquet; remeneu-ho fins que perdi l’aigua.
Després, aboqueu-hi el brou calculant que n’hi hagi prou per cobrir les patates que hi afegireu tot seguit.
Deixeu-ho coure a foc lent, fent xup-xup, fins que les patates estiguin toves (uns 15-20 minuts); vigileu que no es desfacin.
Comentaris
La patata és un tubercle molt utilitzat en la cuina. Sempre s’ha de consumir cuita, ja que conté un 20% de midó no comestible que es torna sucre durant la cocció. Té un sabor neutre que fa que combini amb molts altres aliments. Es pot cuinar de diverses formes i, des del punt de vista nutricional, és una font d’energia —la quantitat de calories que aporta depèn del tipus de cocció.