El nostre blog

Publicado el dia

No et podràs resistir a aquestes xips de verdures!

T’has avorrit dels acompanyaments de sempre? Vols sorprendre amb un aperitiu innovador i saludable? T’agradaria veure com els teus fills devoren les verdures? Tenim la solució! T’expliquem com preparar xips de verdures. Tria les teves preferides i crea la combinació perfecta!

Imatge extreta de delicooks.com
Imatge extreta de delicooks.com

Xips de moniato

  1. Talla mig moniato a rodanxes molt fines, pots ajudar-te amb una mandolina o una màquina de tallar embotit.
  2. Cobreix les rodanxes amb oli d’oliva i posa-les a un plat sense que es posin unes a sobre de les altres.
  3. Posa-les al microones 2 minuts a potència màxima. Després, els dónes la volta i els poses un minut més. Vigila-les en tot moment perquè no es cremin!
  4. Deixa-ho refredar sobre una reixeta i posa-hi espècies al teu gust.
http://www.spicysaltysweet.com/2008/12/11/baked-butternut-squash-chips/
Imatge extreta de spicysaltysweet.com

Xips de rave

  1. Pre-escalfa el forn a 175ºC.
  2. Talla els raves en talls molt fins i posa’ls en un bol apte per al microones.
  3. Posa-ho al microones 30 segons a màxima potència perquè s’estovin.
  4. Escorre el líquid i canvia-ho a un bol més gran.
  5. Afegeix una cullerada d’oli d’oliva i dues cullerades de sucre. Barreja-ho bé i estén totes les rodanxes sobre la safata del forn, amb paper especial.
  6. Posa-ho al forn 15 minuts i dóna’ls la volta. Redueix la temperatura a 110ºC i deixa-ho 20 minuts més.

Xips de pastanaga

  1. Pre-escalfa el forn a 350ºC.
  2. Talla les pastanagues en tires molt fines. Pots fer-ho amb el pelador. Posa les tires a un bol i afegeix una cullerada d’oli, sal i pebre.
  3. Col·loca les tires en una safata de forn sense que quedin unes per sobre de les altres.
  4. Forneja durant 6 minuts, després dóna la volta a les tires i deixa-ho entre 6 i 8 minuts més, fins que els extrems siguin daurats.

Xips de carabassa

  1. Pre-escalfa el forn a 400ºC.
  2. Unta una safata de forn amb oli i posa una cassola amb aigua salada a bullir.
  3. Talla la carabassa, sense pell, en fines làmines de poc més d’un mil·límetre.
  4. Posa la carabassa a l’aigua bullint uns dos minuts i, després, trasllada-la a un bol amb gel per refredar-la.
  5. Eixuga les làmines de carabassa amb paper absorbent i unta-les amb oli d’oliva. Afegeix sal o espècies al teu gust.
  6. Posa la safata amb la carabassa al forn i deixa-ho coure fins que les làmines siguin daurades i cruixents. No les perdis de vista perquè no es cremin!
Imatge extreta de hortogourmet.com
Imatge extreta de hortogourmet.com

Prepara les teves xips de verdures i gaudeix com mai d’un aperitiu ben sa, natural i divertit. Ah! Un últim consell. Per mantenir les teves xips ben cruixents, un cop hagin sortit del forn deixa-les refredar sobre un paper absorbent o una reixeta. Si les tanques quan encara són calentes, de seguida et quedaran toves.