No et podràs resistir a aquestes xips de verdures!
T’has avorrit dels acompanyaments de sempre? Vols sorprendre amb un aperitiu innovador i saludable? T’agradaria veure com els teus fills devoren les verdures? Tenim la solució! T’expliquem com preparar xips de verdures. Tria les teves preferides i crea la combinació perfecta!
Xips de moniato
- Talla mig moniato a rodanxes molt fines, pots ajudar-te amb una mandolina o una màquina de tallar embotit.
- Cobreix les rodanxes amb oli d’oliva i posa-les a un plat sense que es posin unes a sobre de les altres.
- Posa-les al microones 2 minuts a potència màxima. Després, els dónes la volta i els poses un minut més. Vigila-les en tot moment perquè no es cremin!
- Deixa-ho refredar sobre una reixeta i posa-hi espècies al teu gust.
Xips de rave
- Pre-escalfa el forn a 175ºC.
- Talla els raves en talls molt fins i posa’ls en un bol apte per al microones.
- Posa-ho al microones 30 segons a màxima potència perquè s’estovin.
- Escorre el líquid i canvia-ho a un bol més gran.
- Afegeix una cullerada d’oli d’oliva i dues cullerades de sucre. Barreja-ho bé i estén totes les rodanxes sobre la safata del forn, amb paper especial.
- Posa-ho al forn 15 minuts i dóna’ls la volta. Redueix la temperatura a 110ºC i deixa-ho 20 minuts més.
Xips de pastanaga
- Pre-escalfa el forn a 350ºC.
- Talla les pastanagues en tires molt fines. Pots fer-ho amb el pelador. Posa les tires a un bol i afegeix una cullerada d’oli, sal i pebre.
- Col·loca les tires en una safata de forn sense que quedin unes per sobre de les altres.
- Forneja durant 6 minuts, després dóna la volta a les tires i deixa-ho entre 6 i 8 minuts més, fins que els extrems siguin daurats.
Xips de carabassa
- Pre-escalfa el forn a 400ºC.
- Unta una safata de forn amb oli i posa una cassola amb aigua salada a bullir.
- Talla la carabassa, sense pell, en fines làmines de poc més d’un mil·límetre.
- Posa la carabassa a l’aigua bullint uns dos minuts i, després, trasllada-la a un bol amb gel per refredar-la.
- Eixuga les làmines de carabassa amb paper absorbent i unta-les amb oli d’oliva. Afegeix sal o espècies al teu gust.
- Posa la safata amb la carabassa al forn i deixa-ho coure fins que les làmines siguin daurades i cruixents. No les perdis de vista perquè no es cremin!
Prepara les teves xips de verdures i gaudeix com mai d’un aperitiu ben sa, natural i divertit. Ah! Un últim consell. Per mantenir les teves xips ben cruixents, un cop hagin sortit del forn deixa-les refredar sobre un paper absorbent o una reixeta. Si les tanques quan encara són calentes, de seguida et quedaran toves.