Minestra de verdures al vapor
Avui et portem una minestra de verdures al vapor, un plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, baixa en calories, baixa en sal, sense lactosa.
Dificultat: baixa
Temps preparació: 5 min
Temps cocció: 20 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 77
Hidrats: 11 (59%)
Proteïnes: 6 (31%)
Greixos: 0 (9%)
Ingredients
– 200 g de verdures de temporada fresques: bròquil, pèsols, pastanaga, espàrrecs, porro, mongeta tendra, ceba tendra…
Preparació
Renteu les verdures, desgraneu-les i talleu-les fent-ne trossos petits per poder coure-les totes alhora dins el bullidor.
Poseu aigua al fons d’una olla i col·loqueu el bullidor de vapor a sobre, intentant que les verdures no toquin l’aigua. Poseu-ho al foc i afegiu-hi totes les verdures; tapeu l’olla i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts. Vigileu que l’olla no es quedi sense aigua; si cal, afegiu-n’hi de calenta per no parar la cocció.
No cal afegir-hi sal ni cap altre condiment, i és preferible coure les verdures al dente.
Serviu-ho en un plat i acompanyeu-ho d’oli d’oliva, o bé de salsa de formatge, beixamel, vinagreta d’herbes…
Comentaris
Plat molt baix en calories i molt ric en fibra. Es pot preparar amb qualsevol verdura i hortalissa de temporada, i fins i tot s’hi poden afegir bolets. Ens serveix d’entrant o com a guarnició d’un segon plat. La salsa es reserva per a les persones que no fan cap dieta; les que sí que en fan poden afegir-hi un raig d’oli d’oliva.