Macarrons de verdures
Un plat de pasta vegetarià, com aquests macarrons de verdures, poden ser un plat únic molt complet i deliciós!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 15 min.
Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en colesterol, baixa en sal, energètica
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 649
Hidrats: 296 (45%)
Proteïnes: 96 (14%)
Greixos: 254 (40%)
Ingredients
75 g (en cru) de macarrons de farina de blat de moro o de blat sense gluten integrals
1/4 d’albergínia
1/4 de pebrot vermell
1 ceba petita
1/2 pastanaga
1/2 carbassó
1 tomàquet madur
25-30 g de formatge ratllat
2 cullerades d’oli
un pessic de sal
Preparació
Bulliu els macarrons amb aigua i sal uns 12 minuts. Reserveu-los (passeu-los per aigua freda per parar la cocció).
Talleu les verdures a daus petits. Coeu-les dins una paella o cassola amb oli durant uns 10 minuts a foc lent. Afegiu-hi els macarrons i remeneu-ho.
Poseu la pasta, amb les verdures incorporades, en una safata de forn amb formatge ratllat per sobre. Gratineu-ho.
Opcionalment, podeu fer una beixamel clara. Afegiu-la per sobre dels macarrons abans de posar-hi el formatge per gratinar.
Comentaris
Primer plat energètic a base de pasta de farina de blat de moro, equilibrat amb hortalisses. És un plat que no porta proteïnes, per tant, permet un segon a base de carn, ous o bé peix com a aliment principal per equilibrar l’àpat.