Cors de carxofa amb salsa de carabassó
Aquests cors de carxofa amb salsa de carabassó constitueixen un plat molt nutritiu per la gran quantitat de verdures que porta. Tota una delícia vegetal!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 20 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 175
Hidrats: 88 (50%)
Proteïnes: 72 (41%)
Greixos: 15 (8%)
Ingredients
– 2-3 carxofes
– 50 g de pastanaga
– 50 g mongeta tendra
– 50 g de nap
– 100 g de carbassó
– 1/2 porro
– 2 cullerades de tomàquet natural
– 1 gra d’all i fulles de julivert
– sal
Preparació
Preparació dels cors de carxofa
Renteu les carxofes i peleu-les traient-ne les fulles dures, les puntes i el tronc; quedeu-vos-en el cor i doneu-hi forma de niu. Refregueu-les amb llimona perquè no es posin negres.
Bulliu les carxofes amb aigua i sal durant 15 o 20 minuts. Retireu-les i reserveu-les sobre paper de cuina.
Talleu a la juliana fina o a daus petits la pastanaga, la mongeta tendra, el nap i el porro. Poseu a bullir aigua en una olla i, un cop arrenqui el bull, afegiu-hi les verdures; coeu-les uns 5 minuts. Passeu-les per un escorredor.
Poseu a sofregir el tomàquet amb l’oli d’oliva durant 5 minuts i afegiu-hi les verdures. Deixeu-ho coure 5 minuts més i retireu-ho del foc.
Preparació de la salsa
Renteu el carabassó, trossegeu-lo i poseu-lo a bullir en una olla amb poca aigua i sal durant 10-15 minuts. Afegiu-hi l’all i el julivert ben picats. Retireu-ho i passeu-ho per la batedora. Ha de quedar una crema espessa.
Presentació
Poseu en un plat les carxofes, farciu-les amb les verdures cuites i esteneu per sobre la salsa de carabassó. Serviu-ho.
Comentaris
Presenta un elevat contingut en fibra i no té colesterol. Un plat a base d’hortalisses i sense proteïna, de manera que permet fer un segon per equilibrar l’àpat.