Carxofes i patates al romesco
Aquesta recepta de carxofes i patates al romesco és un primer plat vegetal molt equilibrat i, el millor, boníssim! Apunta la recepta.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sucre, baixa en colesterol, energètica
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 408
Hidrats: 118 (29%)
Proteïnes: 57 (14%)
Greixos: 232 (57%)
Ingredients
– 1-2 carxofes
– 1 patata
– 1-2 grans d’all
– 1 culleradeta de nyora picada
– 10 g d’avellanes torrades
– 10 g d’ametlles torrades
– oli d’oliva
– sal i pebre
– unes fulles de julivert
Preparació
En una paella amb oli d’oliva, coeu-hi l’all, la nyora i el julivert. Retireu-ho del foc i tritureu-ho juntament amb les ametlles, les avellanes i una mica d’aigua. Poseu-ho en una cassola.
Renteu la patata, peleu-la i talleu-la a bocins. Poseu-la a la cassola d’abans i cobriu-la d’aigua bullent. Coeu-la a foc lent.
Renteu les carxofes i retireu-ne les fulles dures i les puntes. Talleu-les a quarts. Poseu-hi sal i pebre. Fregiu-les amb oli calent i reserveu-les damunt de paper de cuina per assecar-ne l’oli.
Uns 5 minuts abans d’acabar de cuinar les patates, afegiu les carxofes ja fregides a la cassola.
Comentaris
Una forma diferent de presentar plats sense gluten en què s’integren verdures i aliments energètics com la patata. La salsa de romesco hi dóna un sabor intens i la fruita seca, un recomanable toc mediterrani.