Arròs amb verdures
Aquest arròs amb verdures és un plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense lactosa, sense ou, baixa en sucre i baixa en calories.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 20 min.
Temps de cocció: 15 min.
Informació nutricional
kcal totals del plat: 543
Hidrats: 407 (75%)
Proteïna: 43 (8%)
Greixos: 407 (17%)
Ingredients
150 g de d’arròs (cuit)
50 g de mongeta tendra
porro
50 g de pastanaga
1 fulla de llorer
1 gra d’all
oli d’oliva
sal
Preparació
Poseu 75 g d’arròs a bullir amb aigua, sal, una fulla de llorer i un gra d’all sencer. Deixeu-ho coure uns 10-12 minuts perquè quedi al dente. Retireu-ho, coleu-ho i passeu-ho per aigua freda per tallar la cocció. Reserveu-ho.
Netegeu les mongetes i talleu-les a la juliana (fent-ne tires estretes). Bulliu-les amb aigua i sal uns 10 minuts. Retireu-les, coleu-les i reserveu-les sobre paper de cuina.
Netegeu la pastanaga, peleu-la i talleu-la a la juliana. Bulliu-la amb aigua i sal durant 10 minuts. Retireu-la, coleu-la i reserveu-la sobre paper de cuina.
Netegeu el porro i retireu-ne la part de la tija més verda i la primera capa. Talleu-lo a la juliana i bulliu-lo amb aigua i sal. Retireu-lo, coleu-lo i reserveu-lo sobre paper de cuina.
En una paella al foc, amb un rajolí d’oli, saltegeu totes les verdures.
Poseu una mica de mantega en un motlle rodó o flamera, poseu-hi l’arròs i aboqueu-lo al mig d’un plat. Al centre, col·loqueu-hi les verdures saltejades. Serviu-ho.
Comentaris
Pot semblar un plat molt senzill, però és una bona opció per alleugerir el primer plat i poder equilibrar un segon amb carn, peix o ous. El podem elaborar amb altres verdures de temporada, o afegir-hi bolets. Si hi posem llegums, aconseguim un plat únic equilibrat o un primer més calòric per a esportistes o adolescents.