Amanida d’espàrrecs i pèsols amb vinagreta de llimona i farigola
Aprofita abans no s’acabi la temporada dels espàrrecs i aprèn a fer aquesta recepta que a part d’irresistible és molt saludable. A més a més, és ben original, doncs no es veuen moltes amanides sense enciam. T’animes a fer-la? 😉
Per l’amanida necessitaràs:
· 1 manat d’espàrrecs
· 1 tassa de pèsols congelats
· 6 cebes tendres, sense arrels ni fulles i tallades a la meitat
· 2 panotxes de blat de moro desgranades
· sal i pebre negra
· oli d’oliva verge extra
No t’oblidis de la vinagreta:
· 3 llimones
· 1 cullerada de mel
· 1 tasseta d’oli d’oliva verge extra
· 5/6 branquetes de farigola tallades a trossets
· 2 dents d’all sense nervi picadets
· sal
Comencem? 🙂
1. Posa les llimones entre 30 segons i 60 segons al microones a mitja potència, d’aquesta manera podràs obtenir fins a un 40% més del seu suc.
2. En un bol petit posa: els alls picadets, la sal, la farigola, la mel i el suc de les llimones. Barreja-ho bé.
3. Renta els espàrrecs i amb un pelador vés fent tires allargades amb molta cura. Posa’ls en un altre bol i afegeix sal al gust.
4. Bull quatre dits d’aigua en una olla i afegeix els pèsols congelats durant 4 o 5 minuts, fins que es tornin d’un verd brillant, llavors els has de passar immediatament a un bol amb aigua i gel fins que es refredin. Asseca’ls bé i afegeix-los al bol dels espàrrecs.
5. Posa una olla al foc amb una miqueta d’oli d’oliva verge extra i quan estigui molt calent, afegeix el blat de moro i la ceba tendra. Quan agafi un color daurat, deixa-ho refredar i afegeix-ho al bol dels espàrrecs i els pèsols.
6. Barreja bé la vinagreta, afegeix oli d’oliva verge extra i torna-ho a barrejar. Aboca-ho per sobre l’amanida i espera uns 10 minuts abans de servir. Pots acabar afegint pebre negre per sobre.
Ara hauràs d’anar amb compte a qui convides a aquesta amanida, perquè un cop la tastin, de ben segur que voldran tornar a casa teva molt sovint! 😉