Amanida de llegums
L’amanida de llegums és un plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en sal i baixa en calories.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 0 (fins a 2 h.)
Informació nutricional
Kcals totals del plat: 365
Hidrats: 183 (50%)
Proteïnes: 76 (21%)
Greixos: 106 (29%)
Ingredients
25 g de cigrons
25 g de llenties
25 g de mongeta seca
1/4 de pebrot verd
1/4 de cogombre
1/2 ceba petita
1 tomàquet petit
Per a la marinada:
1 cullerada d’oli d’oliva
1 cullerada de vinagre de vi o balsàmic
1 pessic de sal
1 pessic de pebre negre
Preparació
Feu bullir, per separat, cada un dels llegums, amb força aigua freda i a foc lent. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc al mínim i deixeu-los coure fins que estiguin tendres. Si els llegums són de conserva, coleu-los per retirar l’aigua que porten i reserveu-los.
Barregeu en un bol els ingredients de la marinada. Afegiu-hi els llegums; remeneu-ho bé i amaniu-ho.
Afegiu-hi la resta d’hortalisses (ceba, cogombre, tomàquet, pebrot), totes netes, sense llavors i tallades a trossos petits.
Barregeu-ho bé per amanir-ho. Rectifiqueu-ne, si cal, la sal i pebre.
Serviu-ho fred o a temperatura ambient
Comentaris
Els llegums són nutritius, font de proteïnes vegetals, i poden substituir perfectament la proteïna animal. Són una font excel·lent d’àcid fòlic, potassi, rics en ferro i magnesi, i tenen un alt contingut en fibra. És aconsellable per a totes les edats menjar-ne entre 1 i 2 vegades a la setmana. Es poden preparar sencers o en forma de puré perquè siguin més digestius i menys flatulents.