Una graellada vegetal de 10!
A l’estiu ve de gust reunir-se amb la família i els amics per fer una bona graellada. Però és molt probable que entre els comensals hi hagi algú vegà o vegetarià, per això avui t’expliquem com treure profit a les verdures i et portem una recepta que et farà quedar de luxe!
QUINES SÓN LES MILLORS VERDURES PER FER UNA GRAELLADA?
Pots cuinar les verdures tallades a rodelles, al caliu o en peces senceres:
- Pebrots
- Pastanagues
- Patates
- Albergínies
- Ceba tendra
- Xampinyons
- Espàrrecs
- Carxofes
- Carabassó
- Cabdells d’enciam
- Endívies
- Panotxes de blat de moro
TRUCS PER UNA GRAELLADA DE 10
- Marina les verdures prèviament amb les teves espècies o herbes aromàtiques preferides per aportar més sabor.
- Pinta les verdures amb un pinzell amb una mica d’oli, així evitaràs que quedin seques.
- Posa les verdures en broquetes, et serà més fàcil cuinar-les.
- Incorpora proteïna vegetal com tofu, seitan o tempeh per fer un àpat complet i equilibrat.
- Per cuinar peces senceres al caliu, millor embolica-les amb paper d’alumini perquè no se’t cremin.
- No permetis que el foc doni directament a les verdures, es cremen molt ràpidament i acabaran torrades en qüestió de minuts. Millor que les posis als costats de la graella.
- Aprofita per coure pebrots, albergínies i cebes senceres per fer una bona escalivada, et salvarà més d’un sopar!
- Acompanya les verdures amb salses: allioli, romesco o salses de iogurt són una opció excel·lent!
Broquetes morunes
A qui no li agraden les broquetes morunes? En aquesta ocasió en comptes de proteïna animal, els farem amb tempeh i verdures, però amb tot el sabor dels tradicionals. Irresistibles!
Ingredients:
- 500 grams de tempeh
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 cp d’all en pols
- ½ cp de cúrcuma
- 1 cp d’orenga
- ½ cp de comí molt
- ½ cp de llavors de coriandre moltes
- ¼ cp de pebre negre
- 2 claus d’olor
- ½ anís estrellat
- 1 bitxo
- Oli
- Sal
Preparació:
- Combina totes les espècies en un morter i pica-les fins que s’integrin bé. També pots triturar-les en un robot de cuina.
- En un bol gran barreja un bon raig d’oli i les espècies.
- Talla el tempeh en trossos mitjans, talla també la ceba i la pastanaga i posa’ls al bol amb el marinat.
- Remena bé, tapa el bol amb film transparent i reserva’l a la nevera durant un parell d’hores com a mínim.
- Punxa els trossos de tempeh, ceba i pastanaga a les broquetes de fusta o de metall.
- Cuina les broquetes morunes a la barbacoa.
Esperem que gaudeixis d’aquesta graellada vegetal!
També et poden interessar aquests consells per fer una graellada perfecta.