El nostre blog

Publicado el dia

Una graellada vegetal de 10!

A l’estiu ve de gust reunir-se amb la família i els amics per fer una bona graellada. Però és molt probable que entre els comensals hi hagi algú vegà o vegetarià, per això avui t’expliquem com treure profit a les verdures i et portem una recepta que et farà quedar de luxe!

QUINES SÓN LES MILLORS VERDURES PER FER UNA GRAELLADA?

Pots cuinar les verdures tallades a rodelles, al caliu o en peces senceres:

  • Pebrots
  • Pastanagues
  • Patates
  • Albergínies
  • Ceba tendra
  • Xampinyons
  • Espàrrecs
  • Carxofes
  • Carabassó
  • Cabdells d’enciam
  • Endívies
  • Panotxes de blat de moro

TRUCS PER UNA GRAELLADA DE 10

  • Marina les verdures prèviament amb les teves espècies o herbes aromàtiques preferides per aportar més sabor.
  • Pinta les verdures amb un pinzell amb una mica d’oli, així evitaràs que quedin seques.
  • Posa les verdures en broquetes, et serà més fàcil cuinar-les.
  • Incorpora proteïna vegetal com tofu, seitan o tempeh per fer un àpat complet i equilibrat.
  • Per cuinar peces senceres al caliu, millor embolica-les amb paper d’alumini perquè no se’t cremin.
  • No permetis que el foc doni directament a les verdures, es cremen molt ràpidament i acabaran torrades en qüestió de minuts. Millor que les posis als costats de la graella.
  • Aprofita per coure pebrots, albergínies i cebes senceres per fer una bona escalivada, et salvarà més d’un sopar!
  • Acompanya les verdures amb salses: allioli, romesco o salses de iogurt són una opció excel·lent!

Broquetes morunes

A qui no li agraden les broquetes morunes? En aquesta ocasió en comptes de proteïna animal, els farem amb tempeh i verdures, però amb tot el sabor dels tradicionals. Irresistibles!

Ingredients:

  • 500 grams de tempeh
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 cp d’all en pols
  • ½ cp de cúrcuma
  • 1 cp d’orenga
  • ½ cp de comí molt
  • ½ cp de llavors de coriandre moltes
  • ¼ cp de pebre negre
  • 2 claus d’olor
  • ½ anís estrellat
  • 1 bitxo
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Combina totes les espècies en un morter i pica-les fins que s’integrin bé. També pots triturar-les en un robot de cuina.
  2. En un bol gran barreja un bon raig d’oli i les espècies.
  3. Talla el tempeh en trossos mitjans, talla també la ceba i la pastanaga i posa’ls al bol amb el marinat.
  4. Remena bé, tapa el bol amb film transparent i reserva’l a la nevera durant un parell d’hores com a mínim.
  5. Punxa els trossos de tempeh, ceba i pastanaga a les broquetes de fusta o de metall.
  6. Cuina les broquetes morunes a la barbacoa.

​ Esperem que gaudeixis d’aquesta graellada vegetal!

També et poden interessar aquests consells per fer una graellada perfecta.