El nostre blog

Publicado el dia

Un mos de tardor

Pomes, moniatos, raïm, nous, bolets… amb ingredients tan bons com aquests és ben fàcil cuinar plats espectaculars! Aquí et deixem algunes idees per aprofitar el que ens ofereix la tardor:

Moniatos amb mel, formatge de cabra i raïm

Aquesta delícia utilitza ingredients complementaris per aconseguir una explosió de sabors increïble. Segur que us farà la boca aigua!

Ingredients:

  • 4 moniatos
  • 2 gots de raïm sense pinyols
  • 125 g de formatge de cabra
  • 2 cullerades de mel
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Canyella
  • Nou moscada

Preparació

  1. Preescalfa el forn a 175ºC. Perfora els moniatos amb una forquilla i embolica’ls amb paper d’alumini. Fes-los durant 45 min o 1 h fins que quedin tendres.
  2. Treu-los del paper d’alumini i talla’ls per la meitat.
  3. Apuja el forn a 225ºC. Posa els raïms sobre paper de forn amb una mica d’oli, sal i pebre, cou-los durant uns 20-25 min i deixa que es refredin.
  4. Quan els moniatos no cremin, treu-los la pela intentant mantenir-la intacta.
  5. Barreja en un bol els moniatos, 100g de formatge de cabra, la canyella, la nou moscada, la sal, el pebre i la mel.
  6. Torna a posar la barreja dins les peles dels moniatos, escalfa-ho una mica i cobreix amb el formatge que sobra, el raïm i una mica més de mel.

Paté de bolets i nous

Una recepta sense carn que farà les delícies de tothom!

Ingredients:

  • 300 g dels bolets que prefereixis
  • 100 g de nous
  • 1 gra d’all picat
  • 1,5 cebes picades
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • ½ cullerada de sal

Preparació

  1. Neteja i talla en rodanxes els bolets.
  2. Escalfa l’oli i sofregeix la ceba 5 minuts.
  3. Afegeix-hi l’all, sofregeix un minut i després posa-hi els bolets.
  4. Apuja el foc i espera a que s’evapori l’aigua (uns 10-15 min).
  5. Bat la barreja amb sal i nous fins que quedi cremosa. Ja tens a punt el teu paté de tardor.

Pastís de poma i fruits secs

I per postres, o per berenar, aquesta magnífica recepta ideal per acompanyar amb una infusió.

Ingredients:

  • 1 tassa (250 ml) de farina de rebosteria
  • 4 pomes
  • 60 g de panses
  • 60 g d’orellanes
  • 4 ous
  • 100 g de mantega
  • 80 ml de xarop d’atzavara (o 125 g de sucre)
  • ½ cullerada de llevat
  • ½ tassa de nous pelades
  • ½ cullerada de canyella
  • Sal
  • 150 ml de rom
  • Suc de llimona

Preparació

  1. Cobreix de rom les panses i orellanes.
  2. Pela les pomes i talla-les en làmines. Ruixa-les amb una mica de suc de llimona perquè conservin el seu color.
  3. Monta els ous amb el xarop (o el sucre) i una mica de sal fins a obtenir una espuma blanca. És recomanable fer servir un robot de cuina.
  4. Afegeix-hi la farina i el llevat i barreja-ho bé.
  5. Incorpora-hi la mantega desfeta.
  6. Preescalfa el forn a 160ºC si fas servir xarop d’atzavara o 180ºC si fas servir sucre.
  7. Barreja la poma amb la meitat de les nous i amb les panses i orellanes escorregudes i picades.
  8. Afegeix la massa sobre les fruites i barreja bé.
  9. Unta de mantega un motlle gros i enfarina’l. Posa-hi la barreja i decora amb les nous que queden.
  10. Posa’l al forn durant uns 45 minuts.

 

Bon profit!

I si t’has quedat amb ganes de més receptes de tardor, fes clic aquí: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/treu-el-suc-a-les-fruites-i-verdures-del-setembre/