Treu el suc a les fruites i verdures del setembre
El mes de setembre ja comença la tardor i amb ella arriben molts fruites i verdures que portàvem temps esperant. Et donem algunes ideesper treure’n suc.
Amanida amb fruita de tardor
Ingredients
- Base per a amanida de la teva elecció
- 4 figues
- 6 cullerades de grans de magrana
- 4 cullerades de blat de moro dolç
- Olives negres
- Formatge
- Oli, sal i vinagre
Preparació
- Neteja les figues, talla-les en quarts i afegeix-les a l’amanida.
- Posa-hi també els grans de magrana, les olives negres, el formatge tallat en daus i el blat de moro.
- Amaneix i llestos!
Suc verd
Una beguda sana i refrescant per aprofitar que el kiwi, la poma i el raïm estan al seu millor moment.
Ingredients
- Kiwi
- Raïm verd
- Pomes
Preparació
- Neteja i pela els diversos ingredients i passa’ls per la batedora o licuadora.
- Reserva unes rodanxes de kiwi per decorar.
Pisto de verdures
Podem gaudir de moltes de les verdures de setembre (pebrot vermell, pastanaga, albergínia) així com dels xampinyons amb aquest fantàstic pisto..
Ingredients
- 1 pastanaga
- 1 albergínia
- 1 carabassó
- 1 porro
- 2 patates
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Xampinyons
- 1 pastilla de brou de verdures
- Tomàquet fregit o natural
- Oli d’oliva
Preparació
- Cuinem els xampinyons amb una mica d’oli i després els reservem.
- Pelem i piquem totes les verdures menys les patates, les cobrim d’aigua, hi afegim la pastilla de brou i deixem que es vagin coent a foc mig. Quan s’hagin fet, les escorrem.
- Mentrestant pelem les patates, les tallem en daus i les fregim.
- Barregem els xampinyons, la verdura i les patates en una olla, hi afegim el tomàquet i anem removent a foc lent.
Esperem que aquestes receptes t’ajudin a menjar més fruita i hortalisses de temporada, ja que no només tenen un gust inconfusible, també són millors per a tu i pel medi ambient.