Temps de figues
Arriba el fred, i això vol dir que només ens queda un mes per gaudir d’aquesta fruita tan saludable, rica en fibra i antioxidants. Per això et deixem 3 receptes amb les quals podràs aprofitar el sabor únic de les figues que encaixa tant amb els plats dolços com els salats.
Amanida de figues i pernil
Ingredients
- 4 figues
- 8 làmines de pernil
- Enciam o ruca
- Oli, sal i pebre
- Vinagre balsàmic
Preparació
- Netejar l’enciam o ruca i col·locar al plat.
- Tallar les fruites per la meitat i posar al centre del plat.
- Cobrir amb les làmines de pernil.
- Amanir amb oli, sal, pebre i vinagre.
Pastís de figues, mel i ametlles
Ingredients
- 30 g de mantega
- 8 figues
- 165 g de sucre
- 75 g de farina de rebosteria
- 180 g d’ametlla mòlta
- 3 ous
- 100 g d’ametlles
- ½ sobre de llevat
- 80 g de mel
Preparació
- Preescalfar el forn a 180ºC.
- Barrejar el sucre i la mantega a temperatura ambient en un bol, i afegir els ous un per un. Incorporar a la barreja la farina d’ametlla i la de rebosteria i el llevat.
- Ficar al motlle i colocar a sobre les fruites tallades per la meitat. Escampar-hi les ametlles laminades.
- Posar al forn durant 50 min.
- Pintar amb la mel.
Pa amb melmelada de figues i formatge
Ingredients
- Pa
- Melmelada de figues
- Anxoves
- Formatge d’ovella curat
Preparació
- Tallar i torrar lleugerament el pa.
- Untar el pa amb la melmelada i colocar una porció de formatge i una anxova a cada torrada.