El nostre blog

Publicado el dia

Temps de figues

Arriba el fred, i això vol dir que només ens queda un mes per gaudir d’aquesta fruita tan saludable, rica en fibra i antioxidants. Per això et deixem 3 receptes amb les quals podràs aprofitar el sabor únic de les figues que encaixa tant amb els plats dolços com els salats.

Amanida de figues i pernil

Ingredients

  • 4 figues
  • 8 làmines de pernil
  • Enciam o ruca
  • Oli, sal i pebre
  • Vinagre balsàmic

Preparació

  1. Netejar l’enciam o ruca i col·locar al plat.
  2. Tallar les fruites per la meitat i posar al centre del plat.
  3. Cobrir amb les làmines de pernil.
  4. Amanir amb oli, sal, pebre i vinagre.

 

Pastís de figues, mel i ametlles

Ingredients

  • 30 g de mantega
  • 8 figues
  • 165 g de sucre
  • 75 g de farina de rebosteria
  • 180 g d’ametlla mòlta
  • 3 ous
  • 100 g d’ametlles
  • ½ sobre de llevat
  • 80 g de mel

Preparació

  1. Preescalfar el forn a 180ºC.
  2. Barrejar el sucre i la mantega a temperatura ambient en un bol, i afegir els ous un per un. Incorporar a la barreja la farina d’ametlla i la de rebosteria i el llevat.
  3. Ficar al motlle i colocar a sobre les fruites tallades per la meitat. Escampar-hi les ametlles laminades.
  4. Posar al forn durant 50 min.
  5. Pintar amb la mel.

 

Pa amb melmelada de figues i formatge

Ingredients

  • Pa
  • Melmelada de figues
  • Anxoves
  • Formatge d’ovella curat

Preparació

  1. Tallar i torrar lleugerament el pa.
  2. Untar el pa amb la melmelada i colocar una porció de formatge i una anxova a cada torrada.