Sunomono, l’amanida japonesa de cogombre
La gastronomia japonesa no es limita al sushi, va molt més enllà amb plats tan saborosos i senzills com el sunomono, una amanida japonesa a base de cogombre molt fàcil de preparar i fantàstica com a entrant o acompanyament de qualsevol plat.
És una amanida fresca i plena de matisos en la qual aconseguirem que el cogombre estigui molt cruixent i replet de sabor, gràcies a la salsa de soja i al vinagre d’arròs, ingredients típics en la gastronomia nipona.
Et recomanem preparar-la amb els cogombres del nostre productor local, Jonatan Vera, venen de Fraga i són cruixents, dolços i boníssims com pocs!
No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 2 cogombres
- 2 c/p de vinagre d’arròs
- 2 c/p de salsa de soja
- 1 c/p de sucre
- 1 c/p de sèsam
- Sal
- Flocs de bitxo
Preparació:
- Lamina finament un parell de cogombres.
- Afegeix sal i deixa’ls reposar 5 minuts.
- Cola el líquid que hauran deixat anar.
- Fes una vinagreta amb el vinagre d’arròs, la salsa de soja, el sucre i el sèsam.
- Incorpora-hi el cogombre i remena-ho bé
- Serveix amb una mica de picant.
Esperem que gaudeixis del sunomomo, l’amanida de cogombre amb toc asiàtic!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar un deliciós carpaccio de carabassó.