Sopa de temporada
Aquest novembre, redescobreix el plaer de menjar sopa amb aquestes tres propostes. Són perfectes com a primer plat o com a sopar lleuger i no només són delicioses: també estan carregades de nutrients perquè estan fetes a mà amb ingredients de temporada.
Crema de pastanaga i carbassa
Ingredients
- 500 g de carbassa
- 2 porros
- 3 pastanagues
- 1 patata
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Preparació
- Pela les pastanagues i talla-les en rodanxes. Treu les arrels dels porros, la part verda i la capa més externa, i talla la part blanca també en rodanxes. Pela i trosseja la patata i la carbassa.
- Salteja les verdures amb una mica d’oli i sal en una olla durant 5’.
- Cobreix les verdures amb aigua i afegeix una mica més de sal.
- Puja el foc i quan l’aigua bulli, baixa’l, tapa l’olla i deixa que vagi fent durant 25-30’.
- Tritura-ho tot fins a aconseguir la textura desitjada. Rectifica de sal, i afegeix una mica de pebre negre.
- Pots decorar-la amb nata o iogurt, crostons i julivert.
Sopa de bròquil i espinacs
Ingredients
- 1 ceba petita
- 4 grans d’all
- Sal
- Oli d’oliva
- 500 g de bròquil
- 2 tasses d’espinacs
- 5 tasses d’aigua o brou de verdures
- Mitja culleradeta de sal
- Pebre negre
Pels crostons:
- 4 tasses amb cubs de pa
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 2 grans d’all
- 1 culleradeta de coriandre
- Ratlladura de llimona
- Mitja cullerada de sal
Preparació
- Cuina la ceba a foc mig amb oli d’oliva durant 5 minuts fins que quedi transparent.
- Afegeix-hi l’all i una culleradeta de sal i deixa que es facin durant dos minuts més.
- Posa-hi també el bròquil, els espinacs i l’aigua o el brou, tapa-ho i deixa-ho fins que el bròquil quedi tou. Afegeix una mica de pebre negre.
- Tritura fins que quedi una textura cremosa.
- Pels crostons, posa el pa tallat en cubs en un bol amb l’oli, l’all picat i la sal i barreja-ho bé.
- Posa els cubs en una safata per al forn i escalfa’ls a una temperatura alta fins que vegis que comencen a quedar daurats.
- Cobreix amb la ratlladura de llimona i el coriandre.
Sopa de ceba
Ingredients
- 5 cebes
- 10 llesques de pa
- Brou de carn
- 50 g de mantega
- 30 ml d’oli d’oliva
- 2 grans d’all
- Sal
- Pebre negre
- 2 cullerades de farina
- 100 g de formatge rallat
- 15 ml de conyac
Preparació
- Talla les cebes a juliana.
- Pela i pica un dels grans d’all fins que quedi ben fi.
- Escalfa l’oli i la mantega en una olla de cul gruixut, i un cop aquesta última s’ha fos, afegeix-hi l’all picat, les cebes, sal i pebre i cuina-ho a foc baix/mig fins que les cebes quedin lleugerament daurades.
- Ves barrejant i afegeix primer la farina, després el conyac i finalment el brou de carn.
- Cuina a foc suau durant 20 minuts i ves removent de tant en tant.
- Torra el pa (al forn o a la torradora) i frega-hi l’altre gra d’all.
- Serveix la sopa i posa una llesca de pa torrat mig submergida a cada bol.
- Cobreix amb una mica de formatge ratllat i gratina-ho al forn fins que es fongui.
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/alvocat-fins-a-la-sopa-preparem-una-crema-freda-amb-el-fruit-de-moda/