Rotllets d’arròs fregits
Si t’agrada el sushi, aquests rotllets d’arròs fregits t’encantaran! Van farcits de tonyina fresca, de col llombarda, un toc cruixent de cacauets i una salsa picant realment addictiva.
La recepta és de la Inés de Domingo Juan, que ens explica que quan els prepara a casa seva, volen!
No dubtis a preparar-los i a explicar-nos com t’han quedat!
Ingredients:
- 250 g d’arròs de sushi
- 250 ml d’aigua
- 45 ml de vinagre d’arròs
- 25 g de sucre
- ½ c/p de sal
- Sèsam negre
Pel farcit: - 150 g de tonyina (prèviament congelada)
- 1 c/s salsa de soja
- Cacauets
- ½ alvocat
- Col llombarda
- 4 c/s maionesa
- 1 c/p salsa picant
Per la salsa: - 4 c/s salsa soja
- ½ c/p salsa picant
- ½ all tendre
- ½ c/s sèsam torrat
Preparació:
- Renta bé l’arròs fins que l’aigua surti transparent.
- Posa’l a coure amb l’aigua tapat a foc alt fins que arranqui el bull.
- Després deixa’l coure 10 minuts a foc mig.
- Deixa’l reposar uns minuts tapat.
- Amaneix-lo amb el vinagre d’arròs, el sucre i una mica de sal.
- Deixa’l refredar per complet a temperatura ambient.
- Pel farcit, talla la col llombarda a tires fines, així com l’alvocat.
- Talla la tonyina (prèviament congelada) a daus i barreja-la amb la salsa de soja.
- Barreja la maionesa amb la salsa picant.
- Posa una làmina de paper film sobre d’una fusta, i reparteix sèsam negre pel damunt.
- Mulla’t les mans per evitar que se t’enganxi l’arròs i fes un rectangle sobre el paper film.
- Farceix l’arròs amb la maionesa picant, uns quants cacauets, la tonyina, l’alvocat i la col.
- Ajuda’t del paper film per donar forma de rotllet a l’arròs i tanca’l bé.
- Repeteix l’operació amb tot l’arròs i el farcit.
- Prepara la salsa barrejant tots els ingredients.
- Marca els rotllets en una paella amb una mica d’oli fins que quedin una mica torrats.
- Serveix amb la salsa.
Esperem que gaudeixis d’aquests rotllets d’arròs fregits!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar aquest tartar de salsitxó tan original.