Receptes saludables per menjar de tupper
Menjar de tupper és l’opció més econòmica i saludable per menjar fora de casa, però sovint caiem en la repetició i la falta d’originalitat. Per això hem decidit proposar-te una selecció d’idees saludables i boníssimes que pots preparar ràpidament a casa i emportar-te on vulguis.
Guisat de carbassa i cigrons
Aquest guisat de carabassa i cigrons està per a llepar-se els dits. És una recepta molt senzilla, de les que millora d’un dia per l’altre i ideal per a quan fa fred.
Ingredients:
- 750 ml d’aigua
- 2 grans d’all
- 1/2 ceba
- 1/2 pebrot verd
- 1/4 pebrot vermell
- 1/2 tomàquet
- 2 cullerades de tomàquet concentrat
- 1 patata mitjana
- 230 g de carbassa trossejada
- 2 cp de pebre vermell
- 1/2 cp de gingebre en pols
- 1 cs d’oli d’oliva verge extra
- 1 pot de cigrons o cigrons cuinats (425 g)
- Julivert per decorar
Preparació:
- Escalfa l’aigua en una olla i quan bulli posa-hi els alls, la ceba, el pebrot verd i vermell i el tomàquet fresc i el concentrat.
- Cuina a foc viu durant uns 5 minuts.
- Bat en una batedora de got o amb una de mà i posa la mescla de nou en l’olla.
- Tira les patates trossejades i cuina durant uns 10 minuts a foc mitjà-alt.
- Afegeix la carbassa a trossos i cou-la durant uns 15 o 20 minuts més o fins que estiguin tendra.
- Tira el pebre vermell, el gingebre i l’oli i remena.
- Afegeix els cigrons i cuina durant 5 minuts més.
- Serveix i decora amb una mica de julivert.
Salmó amb quinoa i verdures
Aquest es convertirà en un dels teus tuppers de capçalera, perfecte per l’oficina! Es tracta d’un equilibrat menú amb bròcoli i coliflor cuinats al vapor, quinoa saltada amb curri i un deliciós salmó a la planxa amb un toc exòtic de soja, llimona i mel.
Ingredients:
- 1 bròcoli
- 1 coliflor petita
- Pimentó fumat
- 2 tasses de quinoa
- 2 grans d’all picats
- 4 rodanxes de salmó
- 4 cullerades de salsa de soia
- 4 culleradetes de mel
- Quatre cullerades de suc de llimona
- Un raig d’oli d’oliva verge extra
- Sal en escates
Preparació:
- Comença preparant la quinoa. Renta-la bé en un colador per treure-li l’amargor.
- A continuació posa a bullir aigua i posa-hi la quinoa amb un polsim de sal. Baixa el foc (recorda que necessites el doble de tasses d’aigua que de quinoa, en aquest cas serien quatre perquè porta dos de cereal) i cuina durant 20 minuts.
- Quan la quinoa estigui llesta, salta-la en la paella amb l’oli, l’all picat i una mica de curri en pols.
- D’altra banda, cou els vegetals al vapor.
- Després amaneix-los amb un raig d’oli d’oliva verge extra, pebre roig fumat i sal en escates.
- Prepara el marinat del salmó barrejant en una tassa la salsa de soja, la mel i la llimona. Deixa el salmó marinant amb aquesta mescla mitja hora a la nevera.
- Daura el salmó en una paella i serveix amb la quinoa i les verdures.
Mandonguilles de pollastre
L’última recepta que et proposem avui són unes delicioses mandonguilles de pollastre amb salsa de tomàquet. En coure-les al forn, en comptes de fregir-les, aconseguim que siguin molt més lleugeres.
Ingredients:
- 500 g carn picada de pollastre
- 2 ous
- 5 cullerades de pa ratllat
- 3 cullerades de farina
- 1 pastanaga a trossets (bullida)
- 1 ceba tendra fresca a trossets (bullida)
- 1 ceba tendra fresca
- Sal
- Pebre
- 1 ceba
- 100 g brou de verdures
- 400 g tomàquet triturat
- Un polsim de sucre
- Patates
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Posa la carn picada en un bol, afegeix els ous, la pastanaga a trossets petits i la ceba tendra a trossets petits, el pa ratllat i la farina.
- Barreja bé amb les mans netes fins a formar una massa.
- Si veus que la massa et queda una mica tova per formar mandonguilles, afegeix una mica més de farina.
- Forma boles petites amb la massa (de la grandària que més t’agradi)
- Posa-les en una safata de forn i enforna-les durant 20 minuts a 180 °C, calor a dalt i a baix.
- Trosseja la ceba tendra en trossos petits i posa-la en una cassola amb 2 cullerades d’oli d’oliva, ofega-la durant 5 minuts.
- Afegeix el brou i deixa cuinar durant 2 minuts.
- A continuació afegeix el tomàquet triturat, un polsim de sucre, sal al gust i pebre.
- Cuina a foc mitjà durant 15 minuts.
- Quan les mandonguilles estiguin fetes, afegeix-les a la salsa de tomàquet i cuina-les uns 10 minuts a foc mitjà-baix.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per endur al tupper!
També et poden interessar aquestes receptes de tuppers vegetarians.