Receptes per fer-te entrar en calor

Quan el fred es fa notar, no hi ha res millor que un bon plat calent per reconfortar-nos… Així que prepara la cullera, que avui et portem dues sopes i un estofat ideals per escalfar-te aquest hivern.
Sopa de col i tomàquet

Una sopa de verdures ben calenteta no hi podia faltar. Aquesta, és una recepta de l’Alba Barbero i és una autèntica delícia!
Ingredients:
- 500 g de col de Lleida
- 4 tomàquets madurs
- 1 porro
- Arrel de cúrcuma
- 1 bitxo
- Herbes aromàtiques
- Menta fresca
- Alfàbrega fresca
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Escalda, pela i talla els tomàquets a trossos.
- Sofregeix el porro picat amb una mica d’oli i sal fins que estigui transparent.
- Afegeix la col tallada a tires, posa-hi pebre, el bitxo, les herbes aromàtiques i ratlla-hi una mica de cúrcuma fresca. Salteja-ho uns 10 minuts.
- Cobreix d’aigua, afegeix els tomàquets i deixa-ho coure uns 25 minuts.
- Al moment de servir, posa-hi menta i alfàbrega fresca.
Estofat de xai
El més important a l’hora de fer aquesta recepta d’en Jordi Pey és triar carn de xai de la bona, com la que trobaràs a Plusfresc: 100% Criat a Lleida!
Ingredients:
- 1 cuixa de xai gran desossada (1 kg de xai desossat)
- Farina
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 nyora
- 1 cabeça d’alls
- 1 fulla de llorer
- 2 tomàquets de pera
- 100 ml de vi ranci
- 400 ml d’escudella
- 400 ml d’aigua
- 3 claus
- 1 c/p de comí
- 1 c/p de pebre vermell fumat
- 1 c/p de farigola
- 1 c/p de romaní
- 2 patates
- Oli, sal i pebre negre
Preparació:
- Primer salpebra i enfarina el xai. Marca’l i reserva’l.
- Talla la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell i cou-los uns 10 minuts amb la nyora, la fulla de llorer i la cabeça d’alls.
- Afegeix-hi tomàquet ratllat i deixa que s’evapori l’aigua (uns 5 minuts).
- Posa-hi claus, farigola, romaní, comí, pebre vermell fumat i vi ranci i deixa evaporar l’alcohol (2-5 minuts).
- Afegeix-hi el xai i barreja-ho. Posa-hi brou i aigua a parts iguals, tapa-ho parcialment i deixa que vagi fent durant 20 minuts. Després, afegeix-hi les patates escapçades i que vagi fent xup-xup 20 minuts més.
- Deixa-ho reposar unes hores.
Sopa fusió

Com seria un ramen a la catalana? La Mireia Casamades se l’imagina així: una sopa ben calenteta feta amb els millors productes d’aquí.
Ingredients:
- 1 L de brou de verdures
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1 fulla de col
- 6 g bolets secs
- 150 g de llonganissa de la Carme
- 1 c/s pa ratllat
- 1 gra d’all
- Julivert fresc
- 4 c/s salsa de soja
- 1 c/s oli
- 60 g fideus orientals
- 1 ou
- 2 c/s farina
- 6 fulles de cibulet
- Oli per fregir
Preparació:
- Posa a remullar els bolets.
- Talla les verdures en forma de bastonets fins i sofregeix-les.
- Aboca-hi el brou, els bolets amb una mica d’aigua i la soja i deixa-ho coure mitja hora més.
- Mentrestant, prepara les mandonguilles triturant la llonganissa de la Carme, l’all, el pa, l’ou i les fulles de julivert. Dona’ls-hi forma amb una mica de farina. Fregeix-les amb oli abundant.
- Tira la pasta a la sopa i deixa que es cogui durant el temps que t’aconsella el fabricant. En els darrers segons, afegeix-hi les mandonguilles.
- Serveix la sopa en un bol amb cibulet tallat petit. Si vols, la pots acompanyar amb un ou dur.
T’han fet venir salivera? Doncs recorda que trobaràs tots els ingredients per fer-los a la nostres botigues i a la web de compra:

I si amb aquestes receptes encara no en fas prou, aquí trobaràs begudes calentes que també t’ajudaran a fer passar el fred.