El nostre blog

Publicado el dia

Receptes per enamorar

Dilluns que ve és Sant Valentí i molts ho celebreu fent un sopar especial amb la parella. Les receptes que et portem avui t’ajudaran a quedar de luxe i a sorprendre a la teva mitja taronja.

Farcellets de gambes i porros

Un aperitiu perfecte que es menja en dues mossegades: cruixent, saborós i sorprenent!

Ingredients:

  • Massa filo (mitja làmina per farcellet)
  • Crema de formatge (rocafort o blau)
  • Gambes
  • Porros
  • Oli
  • Mantega
  • Cebollí (opcional)

Preparació:

  1. Sofregeix el porro tallat ben petit en una paella amb un raig d’oli. Quan hagi adquirit un aspecte transparent i tou, reserva’l sobre paper film perquè deixi anar l’excés d’oli.
  2. D’altra banda, marca les gambes pelades en la mateixa paella.
  3. Talla-les a trossos i barreja-les amb la crema de formatge blau i el porro fins que quedi tot ben integrat.
  4. Treu la pasta filo de la nevera, talla’n una meitat i tapa bé la resta per evitar que s’assequi.
  5. Posa una cullerada de la barreja de formatge al centre de la pasta filo, agafa els extrems de la pasta filo i tanca-la tot fent un farcellet.
  6. Pots utilitzar una tira de cebollí per lligar-los, així com la part més verda del porro.
  7. Pinta’ls amb mantega fosa i enforna’ls 5 minuts a 200º.

Risotto de trufa i bolets

Un risotto de bolets sempre és una bona opció, però si a sobre hi poses un toc de tòfona, el plat s’arrodoneix i es converteix en un autèntic luxe!

Ingredients:

  • 50 g de bolets
  • 200 g d’arròs carnaroli o arborio
  • 3 escalunyes ben picades
  • 100 ml de vi blanc
  • 800 ml de brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • 1 cullerada de mantega
  • Sal
  • Pebre
  • Parmesà ratllat
  • 1 cullerada d’oli de tòfona
  • Un grapat de canonges frescos
  • Bolets per a decorar el risotto

Preparació:

  1. Posa a hidratar els bolets en aigua calenta una mitja hora. Passat aquest temps, escorre, reserva l’aigua i afegeix-la al brou calent.
  2. Sofregeix els bolets amb una mica d’oli, afegeix l’arròs i sofregeix-lo un parell de minuts. Afegeix el vi i deixa’l evaporar.
  3. A poc a poc, ves afegint cullerades de brou a l’arròs tot remenant. S’ha de coure uns 18 minuts perquè l’arròs quedi al dente. Salpebra.
  4. Quan estigui al punt, retira el risotto del foc i afegeix la mantega, l’oli de tòfona i el parmesà ratllat al gust, tot remenant per acabar-lo de lligar.
  5. Serveix-lo amb uns quants bolets frescos saltats en una mica d’oli i un grapat de canonges.

Mousse lleugera de fruits vermells

Per acabar aquesta nit tan especial, què millor que fer-ho amb unes postres lleugeres però delicioses com aquestes que et portem avui.

Ingredients:

  • 80 g de sucre morè
  • 1 llimona pelada, sense part blanca ni llavors
  • 300 g de fruits vermells congelats
  • 1 clara d’ou

Preparació:

  1. Tritura els fruits vermells amb la llimona i el sucre fins que quedi ben fi.
  2. Munta la clara d’ou i afegeix-la a la mescla anterior amb moviments suaus.
  3. Reparteix pels recipients on serviràs la mousse i reserva a la nevera un mínim de 4 hores abans de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per enamorar!

També et poden interessar aquestes receptes per treure partit al pop de roca.