Receptes per enamorar
Dilluns que ve és Sant Valentí i molts ho celebreu fent un sopar especial amb la parella. Les receptes que et portem avui t’ajudaran a quedar de luxe i a sorprendre a la teva mitja taronja.
Farcellets de gambes i porros
Un aperitiu perfecte que es menja en dues mossegades: cruixent, saborós i sorprenent!
Ingredients:
- Massa filo (mitja làmina per farcellet)
- Crema de formatge (rocafort o blau)
- Gambes
- Porros
- Oli
- Mantega
- Cebollí (opcional)
Preparació:
- Sofregeix el porro tallat ben petit en una paella amb un raig d’oli. Quan hagi adquirit un aspecte transparent i tou, reserva’l sobre paper film perquè deixi anar l’excés d’oli.
- D’altra banda, marca les gambes pelades en la mateixa paella.
- Talla-les a trossos i barreja-les amb la crema de formatge blau i el porro fins que quedi tot ben integrat.
- Treu la pasta filo de la nevera, talla’n una meitat i tapa bé la resta per evitar que s’assequi.
- Posa una cullerada de la barreja de formatge al centre de la pasta filo, agafa els extrems de la pasta filo i tanca-la tot fent un farcellet.
- Pots utilitzar una tira de cebollí per lligar-los, així com la part més verda del porro.
- Pinta’ls amb mantega fosa i enforna’ls 5 minuts a 200º.
Risotto de trufa i bolets
Un risotto de bolets sempre és una bona opció, però si a sobre hi poses un toc de tòfona, el plat s’arrodoneix i es converteix en un autèntic luxe!
Ingredients:
- 50 g de bolets
- 200 g d’arròs carnaroli o arborio
- 3 escalunyes ben picades
- 100 ml de vi blanc
- 800 ml de brou de pollastre
- Oli d’oliva
- 1 cullerada de mantega
- Sal
- Pebre
- Parmesà ratllat
- 1 cullerada d’oli de tòfona
- Un grapat de canonges frescos
- Bolets per a decorar el risotto
Preparació:
- Posa a hidratar els bolets en aigua calenta una mitja hora. Passat aquest temps, escorre, reserva l’aigua i afegeix-la al brou calent.
- Sofregeix els bolets amb una mica d’oli, afegeix l’arròs i sofregeix-lo un parell de minuts. Afegeix el vi i deixa’l evaporar.
- A poc a poc, ves afegint cullerades de brou a l’arròs tot remenant. S’ha de coure uns 18 minuts perquè l’arròs quedi al dente. Salpebra.
- Quan estigui al punt, retira el risotto del foc i afegeix la mantega, l’oli de tòfona i el parmesà ratllat al gust, tot remenant per acabar-lo de lligar.
- Serveix-lo amb uns quants bolets frescos saltats en una mica d’oli i un grapat de canonges.
Mousse lleugera de fruits vermells
Per acabar aquesta nit tan especial, què millor que fer-ho amb unes postres lleugeres però delicioses com aquestes que et portem avui.
Ingredients:
- 80 g de sucre morè
- 1 llimona pelada, sense part blanca ni llavors
- 300 g de fruits vermells congelats
- 1 clara d’ou
Preparació:
- Tritura els fruits vermells amb la llimona i el sucre fins que quedi ben fi.
- Munta la clara d’ou i afegeix-la a la mescla anterior amb moviments suaus.
- Reparteix pels recipients on serviràs la mousse i reserva a la nevera un mínim de 4 hores abans de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per enamorar!
També et poden interessar aquestes receptes per treure partit al pop de roca.