El nostre blog

Publicado el dia

Receptes per cuinar amb nens

L’agost és sinònim de vacances pels petits de casa! Una bona activitat per fer amb ells és entrar a la cuina i preparar els àpats per a tota la família. Avui us portem unes quantes receptes ideals per cuinar amb nens!

Ous farcits de tonyina

elsfogonsdelabordeta.wordpress.com

Els ous farcits agraden a grans i petits! Són un clàssic estiuenc on els nanos poden col·laborar en tot el procés: pelar els ous, farcir-los, fer la maionesa, decorar…

Ingredients:

  • 6 ous
  • 2 llaunes de tonyina
    Per la maionesa:
  • 1 ou
  • 200 ml d’oli d’oliva suau
  • Unes gotes de llimona
  • Sal

​Preparació:

  1. Posa els ous en un cassó coberts amb aigua freda amb una mica de sal i vinagre.
  2. Posa’ls a coure i compta 11 minuts de cocció des que comenci a bullir l’aigua. Retira’ls i guarda’ls en aigua freda.
  3. Pela els ous quan estiguin freds, obre’ls per la meitat i posa els rovells en un bol (reserva’n un parell per decorar).
  4. Fes la maionesa amb l’ou, la sal i la llimona. Comença a batre sense moure la batedora i ves afegint l’oli. Quan comenci a muntar, acaba d’afegir l’oli i ja pots moure la batedora fins que estigui la maionesa ben lligada.
  5. Barreja els rovells amb la tonyina i una mica de maionesa.
  6. Farceix les meitats d’ous i posa una mica de maionesa per sobre.
  7. Decora’ls amb el rovell ratllat per damunt.

Broquetes de pollastre

Les broquetes són un plat molt divertit de fer… i de menjar! Els menuts gaudiran a la cuina preparant-les i és una bona manera d’afegir les verdures que més els agradin!

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Tomàquets cirerols
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. En primer lloc talla els pebrots, la ceba i el pollastre. Ves punxant el pebrot, la ceba i el tomàquet i un tros de pollastre entre cada tres ingredients. Salpebra.
  2. Quan tinguis tots els ingredients a la broqueta (pots utilitzar un punxó de metall o de fusta), encén la graella. Si no tens graella, pots fer-ho en una paella o una planxa elèctrica.
  3. Treu les broquetes de la graella. Pots acompanyar-les amb salsa tzatziki o salsa de soja.

​Petit suisse

Una de les postres preferides dels més petits en versió casolana. No podran estar més contents i orgullosos quan tastin la seva creació!

Ingredients:

  • 500 g de maduixes
  • 125 g de formatge crema
  • 125 g de mascarpone
  • 100 ml de nata líquida per a muntar
  • 50 g de sucre
  • 2 cp de quallada en pols

Preparació:

  1. Talla les maduixes a trossos petits i reserva.
  2. Posa en un cassó al foc la nata (reserva’n un mica), els formatges i el sucre sense parar de remenar.
  3. Quan la barreja de nata i formatge estigui completament dissolta, afegeix les maduixes i deixa que es vagin cuinant a poc a poc.
  4. Dissol la quallada en la nata que havies reservat.
  5. Amb una batedora tritura les maduixes i, una vegada llest, afegeix la quallada dissolta en nata.
  6. Deixa que es cuini durant uns 5 minuts.
  7. Deixa temperar una mica i reparteix la barreja en gots. En un primer moment deixa que es refredin a temperatura ambient i després ja pots guardar-los a la nevera durant unes tres hores abans de consumir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per fer amb els petits de casa!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/3-receptes-per-cuinar-amb-nens-i-nenes/