Receptes per cuinar amb nens
L’agost és sinònim de vacances pels petits de casa! Una bona activitat per fer amb ells és entrar a la cuina i preparar els àpats per a tota la família. Avui us portem unes quantes receptes ideals per cuinar amb nens!
Ous farcits de tonyina
elsfogonsdelabordeta.wordpress.com
Els ous farcits agraden a grans i petits! Són un clàssic estiuenc on els nanos poden col·laborar en tot el procés: pelar els ous, farcir-los, fer la maionesa, decorar…
Ingredients:
- 6 ous
- 2 llaunes de tonyina
Per la maionesa: - 1 ou
- 200 ml d’oli d’oliva suau
- Unes gotes de llimona
- Sal
Preparació:
- Posa els ous en un cassó coberts amb aigua freda amb una mica de sal i vinagre.
- Posa’ls a coure i compta 11 minuts de cocció des que comenci a bullir l’aigua. Retira’ls i guarda’ls en aigua freda.
- Pela els ous quan estiguin freds, obre’ls per la meitat i posa els rovells en un bol (reserva’n un parell per decorar).
- Fes la maionesa amb l’ou, la sal i la llimona. Comença a batre sense moure la batedora i ves afegint l’oli. Quan comenci a muntar, acaba d’afegir l’oli i ja pots moure la batedora fins que estigui la maionesa ben lligada.
- Barreja els rovells amb la tonyina i una mica de maionesa.
- Farceix les meitats d’ous i posa una mica de maionesa per sobre.
- Decora’ls amb el rovell ratllat per damunt.
Broquetes de pollastre
Les broquetes són un plat molt divertit de fer… i de menjar! Els menuts gaudiran a la cuina preparant-les i és una bona manera d’afegir les verdures que més els agradin!
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- Tomàquets cirerols
- Sal
- Pebre
Preparació:
- En primer lloc talla els pebrots, la ceba i el pollastre. Ves punxant el pebrot, la ceba i el tomàquet i un tros de pollastre entre cada tres ingredients. Salpebra.
- Quan tinguis tots els ingredients a la broqueta (pots utilitzar un punxó de metall o de fusta), encén la graella. Si no tens graella, pots fer-ho en una paella o una planxa elèctrica.
- Treu les broquetes de la graella. Pots acompanyar-les amb salsa tzatziki o salsa de soja.
Petit suisse
Una de les postres preferides dels més petits en versió casolana. No podran estar més contents i orgullosos quan tastin la seva creació!
Ingredients:
- 500 g de maduixes
- 125 g de formatge crema
- 125 g de mascarpone
- 100 ml de nata líquida per a muntar
- 50 g de sucre
- 2 cp de quallada en pols
Preparació:
- Talla les maduixes a trossos petits i reserva.
- Posa en un cassó al foc la nata (reserva’n un mica), els formatges i el sucre sense parar de remenar.
- Quan la barreja de nata i formatge estigui completament dissolta, afegeix les maduixes i deixa que es vagin cuinant a poc a poc.
- Dissol la quallada en la nata que havies reservat.
- Amb una batedora tritura les maduixes i, una vegada llest, afegeix la quallada dissolta en nata.
- Deixa que es cuini durant uns 5 minuts.
- Deixa temperar una mica i reparteix la barreja en gots. En un primer moment deixa que es refredin a temperatura ambient i després ja pots guardar-los a la nevera durant unes tres hores abans de consumir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per fer amb els petits de casa!
També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/3-receptes-per-cuinar-amb-nens-i-nenes/