El nostre blog

Publicado el dia

Receptes per als amants del formatge

El formatge és tan bo i versàtil que el pots fer servir per fer tota mena d’entrants, segons postres o salses. Si tu també n’ets molt fan, avui et portem tres receptes que et faran fondre’t de plaer.

Tiramisú de maduixots

El mascarpone és un formatge fresc que combina tan bé amb les maduixes i els maduixots! Ja veuràs quines postres tan delicioses que faràs en un moment.

Ingredients:

  • 500 g de maduixots
  • 100 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge mascarpone a temperatura ambient
  • 350 ml de nata per muntar (molt freda)
  • 1 c/p d’extracte de vainilla
  • 6 melindros
  • 1 taronja

Per decorar:

  • Maduixots
  • Festucs
  • Fulles de menta

Preparació:

  1. Munta la nata amb l’ajuda de les varetes de la batedora. Quan comenci a prendre consistència, afegeix el sucre i continua muntant-la fins que es formin pics.
  2. En un altre bol munta el mascarpone amb la vainilla.
  3. Afegeix a poc a poc la nata muntada amb ajuda d’una espàtula. Reserva a la nevera.
  4. Talla els maduixots a rodanxes i reserva’ls.
  5. Esprem les taronges i posa el suc en un plat.
  6. Mulla els melindros en el suc de taronja i posa’ls al fons de les copes.
  7. Afegeix una capa de la crema de mascarpone i una de maduixots. Alterna les capes fins a omplir les copes.
  8. Decora amb maduixots, festucs i menta.
  9. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Crema de bròquil i Cheddar

El formatge és el millor aliat d’una bona crema –com aquesta, feta amb bròquil de proximitat i ideal per a 6-8 persones.

Ingredients:

  • 500 g de bròquil
  • 2 patates mitjanes
  • 275 g de formatge Cheddar
  • 1 ceba petita
  • 1 porro
  • 1 L brou de verdures
  • 200 ml de nata per cuinar
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Llavors

Ingredients pels crostons:

  • 1 xapata
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • All en pols
  • Orenga en pols

Preparació:

  1. Renta i talla les verdures i preescalfa el forn a 200 ºC.
  2. Talla el pa a daus, barreja les espècies i l’oli en un bol, posa el pa a la safata del forn i rega-ho amb la mescla.
  3. Posa’l 15 minuts al forn o fins que quedi torradet.
  4. Sofregeix la ceba a foc mig fins que canviïi de color, uns 4-5 minuts. Afegeix-hi el porro i fes el mateix.
  5. Aboca-hi les patates, el brou i el bròquil. Deixa-ho 15 minuts, fins que les patates i el bròquil estiguin tendres.
  6. Afegeix-hi la nata i després d’un parell de minuts, tritura-ho.
  7. Posa-hi el Cheddar i deixa-ho un parell de minuts més.
  8. Decora la crema amb una mica de nata, llavors I els crostons.

Pastís de formatge Idiazàbal

El pastís de formatge és un dels dolços més apreciats arreu del món i aquesta versió amb Idiazàbal és tot un descobriment.

Ingredients:

  • ​ 500 g de formatge crema
  • ​ 100 g de formatge Idiazàbal
  • ​ 200 g de sucre
  • ​ 4 ous
  • ​ 1 c/s de farina
  • ​ 280 ml de nata líquida per a muntar​

Preparació:

  1. Ratlla el formatge Idiazàbal.
  2. Bat tots els ingredients junts i posa la mescla en un motlle desmuntable, prèviament folrat amb paper de forn.
  3. Enforna’l a 220º durant 40-50 minuts.
  4. Apaga el forn i deixa que el pastís es refredi a dins.
  5. Guarda’l un mínim de 4 hores a la nevera abans de servir.
  6. Trobaràs una gran selecció de formatges i tots els ingredients que necessites per fer aquestes receptes a la nostres botigues i a la web de compra:

T’has preguntat mai com fer la fusta de formatges perfecta? T’ho expliquem aquí.