El nostre blog

Publicado el dia

Receptes per al sopar de Cap d’Any

Cap d'Any

Buscant idees per acomiadar el 2024 com es mereix? Aquestes receptes t’ajudaran a passar un Cap d’Any inoblidable!

Amanida de salmó fumat i crema d’alvocat

Cap d'Any

Vistosa, saludable i molt adequada per a una celebració com aquesta. Així es fa aquesta amanida de la Nuni de Cuinetes.

Ingredients:

  • 1 o 2 alvocats
  • ½ llima
  • 100 g de salmó fumat
  • 2 tomàquets
  • 1 bossa d’enciams variats
  • Oli i sal
  • Julivert

Preparació:

  1. Tritura els alvocats amb la sal, el julivert i el suc de ½ llima.
  2. Deixa refredar.
  3. Tritura alfàbrega amb oli d’oliva.
  4. Col·loca en una copa, una capa del cremós d’alvocat que has preparat, una capa d’enciams variats, tomàquet tallat a daus, el salmó tallat a tires fines i condimenta amb l’oli d’alfàbrega.

Rèmol amb porros estofats

Cap d'Any

Aquesta proposta de la Laura Torres, responsable d’Administració de Plusfresc, no costa gaire de fer i queda espectacular. Ja veuràs que bé que va per Cap d’Any!

Ingredients:

  • 1 rèmol
  • 4 porros
  • 6 alls
  • 20 g de mantega
  • 250 ml de vi blanc
  • Nous
  • Farigola
  • 1 l d’oli
  • Sal
  • Pebre
  • Vitets
  • Tàperes

Preparació:

  1. Marca els porros nets i tallats a trossos en una paella amb una mica d’oli i els alls pelats. Salpebra’ls.
  2. Afegeix la mantega quan estiguin daurats i posa-hi la farigola i el vi blanc. Baixa el foc i, quan estiguin tous, incorpora les nous picades i el julivert. Cou 5 minuts més i deixa-ho refredar.
  3. Escalfa l’oli amb 3 alls, les espines del rèmol i deixa coure 5 minuts.
  4. Cola-ho i separa l’oli de la gelatina
  5. Bat amb la batedora una part de gelatina per quatre d’oli, perquè es formi una espècie de pil-pil.
  6. Marca el rèmol salpebrat a la planxa fins que estigui cuit.
  7. Serveix-lo amb els porros i el pil-pil.
  8. Decora amb tàperes i vitets.

Magret d’ànec curat amb pasta de full

Un canapé de 10 per a una nit molt especial, fet amb un ingredient que és tota una delícia: el nostre magret d’ànec curat.

​Ingredients:​

  • Magret d’ànec curat​
  • 2 làmines de pasta de full​
  • 16 espàrrecs gruixuts​
  • 75 g de formatge emmental​
  • 1 ou​
  • Sèsam negre​

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 180 ºC. Ratlla el formatge.
  2. Renta els espàrrecs i treu-los la part dura. Després, talla’ls a trossos més curts (pots fer servir la resta per fer cremes, remenats…).
  3. Talla el magret d’ànec en rodanxes primetes.
  4. Estira la massa de full i, si no és rodona, talla-la amb l’ajuda d’un plat i un ganivet.
  5. Talla cada cercle a quarts i fes-los tres talls a cada banda, sense que arribin a ajuntar-se.
  6. Posa una mica de formatge, dues rodanxes de magret d’ànec i dues puntes d’espàrrecs. Doblega els dos extrems sobre si mateixos.
  7. Pinta amb ou batut i escampa-hi una mica de sèsam per sobre. Posa-ho al forn uns 25 minuts o fins que estigui daurat. Serveix amb una mica de mostassa antiga i ja està!

Només et faltarà entrar a la nostra web de compra i ja ho tindràs tot a punt per a aquest Cap d’Any!

Vols més receptes per a una nit com aquesta? Les trobaràs aquí.