Receptes per al sopar de Cap d’Any
Buscant idees per acomiadar el 2024 com es mereix? Aquestes receptes t’ajudaran a passar un Cap d’Any inoblidable!
Amanida de salmó fumat i crema d’alvocat
Vistosa, saludable i molt adequada per a una celebració com aquesta. Així es fa aquesta amanida de la Nuni de Cuinetes.
Ingredients:
- 1 o 2 alvocats
- ½ llima
- 100 g de salmó fumat
- 2 tomàquets
- 1 bossa d’enciams variats
- Oli i sal
- Julivert
Preparació:
- Tritura els alvocats amb la sal, el julivert i el suc de ½ llima.
- Deixa refredar.
- Tritura alfàbrega amb oli d’oliva.
- Col·loca en una copa, una capa del cremós d’alvocat que has preparat, una capa d’enciams variats, tomàquet tallat a daus, el salmó tallat a tires fines i condimenta amb l’oli d’alfàbrega.
Rèmol amb porros estofats
Aquesta proposta de la Laura Torres, responsable d’Administració de Plusfresc, no costa gaire de fer i queda espectacular. Ja veuràs que bé que va per Cap d’Any!
Ingredients:
- 1 rèmol
- 4 porros
- 6 alls
- 20 g de mantega
- 250 ml de vi blanc
- Nous
- Farigola
- 1 l d’oli
- Sal
- Pebre
- Vitets
- Tàperes
Preparació:
- Marca els porros nets i tallats a trossos en una paella amb una mica d’oli i els alls pelats. Salpebra’ls.
- Afegeix la mantega quan estiguin daurats i posa-hi la farigola i el vi blanc. Baixa el foc i, quan estiguin tous, incorpora les nous picades i el julivert. Cou 5 minuts més i deixa-ho refredar.
- Escalfa l’oli amb 3 alls, les espines del rèmol i deixa coure 5 minuts.
- Cola-ho i separa l’oli de la gelatina
- Bat amb la batedora una part de gelatina per quatre d’oli, perquè es formi una espècie de pil-pil.
- Marca el rèmol salpebrat a la planxa fins que estigui cuit.
- Serveix-lo amb els porros i el pil-pil.
- Decora amb tàperes i vitets.
Magret d’ànec curat amb pasta de full
Un canapé de 10 per a una nit molt especial, fet amb un ingredient que és tota una delícia: el nostre magret d’ànec curat.
Ingredients:
- Magret d’ànec curat
- 2 làmines de pasta de full
- 16 espàrrecs gruixuts
- 75 g de formatge emmental
- 1 ou
- Sèsam negre
Preparació:
- Preescalfa el forn a 180 ºC. Ratlla el formatge.
- Renta els espàrrecs i treu-los la part dura. Després, talla’ls a trossos més curts (pots fer servir la resta per fer cremes, remenats…).
- Talla el magret d’ànec en rodanxes primetes.
- Estira la massa de full i, si no és rodona, talla-la amb l’ajuda d’un plat i un ganivet.
- Talla cada cercle a quarts i fes-los tres talls a cada banda, sense que arribin a ajuntar-se.
- Posa una mica de formatge, dues rodanxes de magret d’ànec i dues puntes d’espàrrecs. Doblega els dos extrems sobre si mateixos.
- Pinta amb ou batut i escampa-hi una mica de sèsam per sobre. Posa-ho al forn uns 25 minuts o fins que estigui daurat. Serveix amb una mica de mostassa antiga i ja està!
Només et faltarà entrar a la nostra web de compra i ja ho tindràs tot a punt per a aquest Cap d’Any!
Vols més receptes per a una nit com aquesta? Les trobaràs aquí.