Receptes per a un Sant Valentí inoblidable

Ostres, gambes, fruits vermells i alvocats… Saps què tenen en comú? Que tots són aliments afrodisíacs i els protagonistes de les receptes d’avui. Deixa’t seduir per aquests plats perfectes per Sant Valentí!
OSTRES
En un dia com avui, et recomanem que hi posis tabasco, ja que la capsaïcina que porta també és afrodisíaca. Però si vols aprendre com es fa la salsa Mignonette, t’ho expliquem ara mateix!
Ingredients:
- 1 escalunya o ceba petita
- 60 ml de vinagre de vi
- 1 c/p de pebre negre en pols
- 1 c/p de suc de llimona
- 2 c/p de sucre
- Un polsim de sal
Preparació:
- Pela i pica finament la ceba i posa-la en un bol.
- Afegeix-hi el vinagre i deixa que reposi 10 minuts.
- Posa-hi el sucre, el pebre i la sal. Barreja bé i ja la tindràs a punt!
AMANIDA D’ESPINACS I TRES CARPACCIOS
La Mireia i la Judit de Lemon’s Secrets ens porten aquesta amanida amb maduixes (després de la xocolata, potser l’ingredient afrodisíac per excel·lència) i alvocat.
Ingredients:
- 200 g d’espinacs “baby”
- 1 alvocat gran
- 300 g de maduixes
- 2 peres grans
- 1 llimona
- Oli d’oliva verge
- 1 cullerada de cúrcuma
Preparació:
- Talla a làmines les peres, l’alvocat i les maduixes.
- Disposa els espinacs de manera que formin la base del plat.
- Posa-hi un pis de làmines de pera, un altre d’alvocat i a sobre, les maduixes.
- Barreja el suc de la llimona amb la cúrcuma i la sal i bat mentre hi vas incorporant oli. Decora l’amanida amb el resultat.
CÒCTEL DE MARISC

Si fas servir el nostre servei gratuït de forn de peix, tardaràs ben poc en fer aquesta recepta de la Vega Hernando.
Ingredients:
Cuinats al forn de peix:
- ½ kg musclos
- ½ kg escopinyes
- 6 gambes
- 6 escamarlans
Per acompanyar:
- ½ ceba morada
- 1 pebrot vermell petit
- ½ alvocat
- 2 c/p vinagre
- 2 c/s salsa rosa
- 1 c/s de suc de la cocció del marisc
- Sal
- Fulles d’enciam
Preparació:
- Demana’ns que et cuinem els musclos, les escopinyes, les gambes i els escamarlans.
- Treu la closca dels musclos i les escopinyes i pela les gambes i els escamarlans.
- Talla el marisc, la ceba, el pebrot i l’alvocat a daus.
- Fes la salsa barrejant vinagre, suc de la cocció del marisc, salsa rosa i sal. Combina amb el marisc.
- Serveix amb una fulla d’enciam i a gaudir!
PASTA DE FULL AMB FRUITS VERMELLS

I acabem amb una recepta de la Dolors Mateu que farà que el teu Sant Valentí sigui ben dolç!
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 6-8 cullerades de melmelada de poma
- Melmelada d’albercoc
- Nabius
- 10-12 maduixes
- Fulles de menta
Preparació:
- Talla la pasta de full a rectangles petits (o en forma de cor, per donar-li un toc romàntic) i marca les vores amb un ganivet.
- Punxa-la amb una forquilla i posa-la al forn a 180 ºC uns 10 minuts fins que estigui daurada.
- Cobreix l’interior amb melmelada de poma.
- Decora amb els fruits vermells i pinta-ho amb melmelada d’albercoc desfeta prèviament al microones.
- Posa-hi unes fulles de menta.
Trobaràs aquests ingredients afrodisíacs (i molts altres, com la xocolata, la mel, la canyella o les ametlles) a la nostres botigues i a la web de compra:

Busques més consells per Sant Valentí? T’expliquem com preparar un sopar romàntic sense caure en els tòpics.