Quiche de porros
Una quiche és un pastís salat procedent de la cuina francesa. La recepta original va néixer a la regió de Lorena, en el nord-oest de França. D’aquí el nom de la més coneguda: ‘Quiche Lorraine’.
La seva preparació és a base d’ous batuts i crema de llet, barrejada amb verdures tallades i afegint-li pernil o bacó. S’omple en un motlle folrat amb pasta brisa i es cuina al forn fins que el farcit qualla.
Hi ha moltíssimes variants de la quiche i existeixen quantitat de receptes per a tots els gustos i paladars. És ideal per obrir la nevera i començar a improvisar. Cada quiche és un nou descobriment!
La que et portem avui té com a absoluts protagonistes els porros de Verdcamp Fruits, que ara estan fantàstics i en temporada. Aporten el seu característic sabor suau i dolcenc, que queda fantàstic en mil i una preparacions: la famosa vichyssoise, en canelons, al forn, en vinagreta, en sofregits… De totes maneres és boníssim!
No dubtis a preparar aquesta recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 1 làmina de pasta brisa
- 3 porros grans
- 3 ous
- 200 ml de nata
- 100 g de bacó en tires
- 100 g de formatge Emmental
- Mantega
- Oli
Preparació:
- Estén la làmina de pasta brisa sobre el motlle i punxa lleugerament tota la superfície amb una forquilla, perquè no pugi.
- Talla la part blanca dels porros en juliana i cou-la uns 15 minuts amb una mica de mantega i oli
- Afegeix el bacó i salpebra.
- En un recipient bat els ous, la nata i la meitat del formatge ratllat. Salpebra.
- Reparteix els porros amb el bacó sobre la massa, posa-hi per sobre la mescla d’ous i cobreix amb la resta del formatge ratllat.
- Enforna a 200° durant uns 25 minuts.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de quiche de porros!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article sobre com preparar el pollastre a la parmesana.