Xampinyons farcits d’arròs i cebes glacejades
Aquests xampinyons farcits d’arròs i cebes glacejades són un aperitiu ben senzill i boníssim!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 5 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en calories
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 555
Hidrats: 80 (58%)
Proteïnes: 11 (8%)
Greixos: 21 (34%)
Ingredients
– 75 g d’arròs silvestre
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 ceba
– 4-6 xampinyons grans
– sal i pebre
Preparació
Poseu un cassó al foc amb aigua i sal; quan l’aigua bulli, tireu-hi l’arròs i deixeu-lo coure uns 10-12 minuts. Retireu-lo del foc, coleu-lo, passeu-lo per aigua freda i reserveu-lo.
Renteu la ceba i trossegeu-la. Coeu-la en una paella amb oli a foc lent fins que es torni transparent.
Renteu els xampinyons i traieu-ne la pell. Poseu-hi pebre i coeu-los al forn o la paella amb un rajolí d’oli.
A la paella, ajunteu-hi l’arròs i la ceba i remeneu-ho per barrejar-ho.
Farciu els xampinyons cuits amb la barreja d’arròs i ceba i serviu-ho calent.
Comentaris
En aquesta barreja d’aliments s’equilibren els components energètics amb fibra, que en proporcions adequades sempre és necessària en qualsevol àpat. Podem servir aquests xampinyons com a guarnició de plats amb pollastre, conill o peix, combinacions adequades per controlar la ingesta de colesterol.