El nostre blog

Publicado el dia

Tàrtar de salmó

El tàrtar de salmó és un entrant d’allò més deliciós, que si serveixes com et proposem, et pot servir per un àpat més festiu.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min.
Temps de cocció: 0 min.

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 359
Hidrats: 32 (9%)
Proteïna: 117 (31%)
Greixos: 216 (60%)

Ingredients

125 g de salmó fresc
1 ceba petita
1 cullerada d’oli d’oliva
1 llimó
sal i pebre
adobats en vinagre (cogombres, cebetes i tàperes); 2-3 peces de cada
1 cullerada petita de mostassa

Preparació

Netegeu el salmó de pell i espines i talleu-lo a daus petits.
Poseu-lo dins un bol amb la ceba picada, la sal i el pebre, el suc de la llimona i l’oli d’oliva. Finalment, afegiu-hi els adobats picats. Barregeu-ho tot i tasteu-ho per rectificar-ne els ingredients, si fa falta. Refredeu-ho a la nevera tapat amb film transparent fins al moment de servir.
Poseu al mig del plat el motlle amb què es donarà forma al tàrtar. Ompliu-ne el centre amb la barreja elaborada.

Comentaris

Per preparar qualsevol plat de carn o peix crus, és aconsellable mantenir-los al congelador durant 48 h com a mínim. Si voleu preparar aquest plat, teniu-ho en compte. D’altra banda, recordeu que el salmó és un peix blau, és a dir, té una proporció més alta de greixos, si bé són greixos recomanats, els omega-3. Aquest plat es pot preparar de la mateixa forma amb tonyina, una altre peix blau apreciat, també, pel seu bon sabor.