Tàrtar de salmó
El tàrtar de salmó és un entrant d’allò més deliciós, que si serveixes com et proposem, et pot servir per un àpat més festiu.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min.
Temps de cocció: 0 min.
Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en calories
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 359
Hidrats: 32 (9%)
Proteïna: 117 (31%)
Greixos: 216 (60%)
Ingredients
125 g de salmó fresc
1 ceba petita
1 cullerada d’oli d’oliva
1 llimó
sal i pebre
adobats en vinagre (cogombres, cebetes i tàperes); 2-3 peces de cada
1 cullerada petita de mostassa
Preparació
Netegeu el salmó de pell i espines i talleu-lo a daus petits.
Poseu-lo dins un bol amb la ceba picada, la sal i el pebre, el suc de la llimona i l’oli d’oliva. Finalment, afegiu-hi els adobats picats. Barregeu-ho tot i tasteu-ho per rectificar-ne els ingredients, si fa falta. Refredeu-ho a la nevera tapat amb film transparent fins al moment de servir.
Poseu al mig del plat el motlle amb què es donarà forma al tàrtar. Ompliu-ne el centre amb la barreja elaborada.
Comentaris
Per preparar qualsevol plat de carn o peix crus, és aconsellable mantenir-los al congelador durant 48 h com a mínim. Si voleu preparar aquest plat, teniu-ho en compte. D’altra banda, recordeu que el salmó és un peix blau, és a dir, té una proporció més alta de greixos, si bé són greixos recomanats, els omega-3. Aquest plat es pot preparar de la mateixa forma amb tonyina, una altre peix blau apreciat, també, pel seu bon sabor.