Sopa de ceba
La sopa de ceba és un plat tradicional de la cuina francesa, molt nutritiu i contundent. Avui te’n portem una versió més lleugera.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 5 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en calories.
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 167
Hidrats: 21 (13%)
Proteïnes: 47 (28%)
Greixos: 99 (59%)
Ingredients
– 1 ceba gran
– ¼ de litre de brou de verdures
– 1 llesca de pa
– 20 g de formatge ratllat
– sal
Preparació
Peleu la ceba, renteu-la i talleu-la a làmines fines. Poseu-la en un cassó amb oli d’oliva i coeu-la a foc lent, sense deixar que es dauri. Reserveu-la.
Talleu la llesca de pa fina i torreu-la.
Al fons d’una cassola petita (individual), poseu-hi la ceba i afegiu-hi el brou calent, la llesca de pa torrat i el formatge ratllat.
Gratineu-ho al forn i serviu-ho molt calent.
Comentaris
Com que el brou amb què elaborareu la sopa és de verdures i no de carn (per controlar el colesterol), prepareu-lo amb força verdures i deixeu-lo bullir una bona estona perquè tingui un gust més potent. És una sopa reconstituent, diürètica i poc calòrica.
Esperem que t’agradi aquesta sopa de ceba.