Pèsols ofegats amb arròs
Els pèsols ofegats amb arròs presentats tal i com te’ls ensenyem avui, constitueixen un primer plat molt complet pel dia a dia i, fins i tot, per un àpat més especial.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 25 min
Plat compatible amb dieta baixa en sal, energètica, sense ou, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 429
Hidrats: 219 (51%)
Proteïnes: 100 (23%)
Greixos: 110 (25%)
Ingredients
– 100 g de pèsols naturals, congelats o en conserva
– 1 ceba petita
– 1 tomàquet
– 50 g de pernil salat
– 125-150 g d’arròs cuit
– 150-200 cc de brou de carn o verdures o d’aigua
– oli d’oliva
– 1 culleradeta de sal
Preparació
Renteu la ceba, peleu-la i ratlleu-la fent-ne trossos molt fins; poseu-la a coure en una cassola o paella amb oli.
Renteu el tomàquet, partiu-lo per la meitat, traieu-ne les llavors i ratlleu-lo. Afegiu-lo a la ceba.
Poseu-hi els pèsols i el pernil tallat a trossos petits.
Afegiu-hi 200 cc (un got) de brou o d’aigua i deixeu-ho coure 20 minuts; en cas que els pèsols siguin naturals o congelats, intenteu que no perdin tot el suc. Si els pèsols ja estan cuits, només cal que hi afegiu uns 25 cc (un rajolí) del brou o de l’aigua, que ha de fer xup-xup durant 2-3 minuts.
Feu bullir l’arròs amb aigua i sal fins a coure’l; un cop cuit, poseu-lo en un colador i passeu-lo per aigua freda.
Disposeu l’arròs en una paella amb un rajolí d’oli o una cullerada de mantega; fregiu-lo una mica i, després, col·loqueu-lo en un motlle per donar-hi forma.
En un plat, desemmotlleu l’arròs i, al mig, poseu-hi els pèsols cuits. Serviu-ho calent.
Comentaris
Plat energètic, carregat de fibra, ja que combina l’arròs integral i els llegums. Adequat, també, per a població infantil que menja de bon grat l’arròs però no pas els llegums. D’aquesta manera, s’equilibren les preferències i els valors nutricionals.