El nostre blog

Publicado el dia

Ous al plat amb tomàquet especiat

A qui lo agraden els ous al plat? Si a sobre els complementes amb una bona salsa de tomàquet especiat, no pararàs de sucar pa!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 20 min.

Plat compatible amb dieta sense gluten, baixa en sucre, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 265
Hidrats: 24 (9%)
Proteïnes: 61 (23%)
Greixos: 180 (68%)

Ingredients

1 ou sencer
4 cullerades de tomàquet triturat o 1 tomàquet madur
1 cullerada d’herbes aromàtiques
1 cullerada de pols de bolets (opcional)
50 g de pèsols cuits
1 cullerada de formatge ratllat
1 cullerada d’oli d’oliva

Preparació

Coeu en una paella el tomàquet triturat o, si és fresc, ratllat amb una mica d’oli.
Afegiu al tomàquet herbes aromàtiques, seques i picades (alfàbrega, farigola, romaní, orenga…).
Perquè la clara us quedi cuita i el rovell, tou, haureu d’escalfar prèviament els recipients al forn (enceneu-ne només la part de baix).
Repartiu els ingredients a les cassoletes (han de poder anar al forn): la salsa de tomàquet; al mig, l’ou, i als costats, els pèsols.
Tot seguit, repartiu-hi la cullerada de pols de cep i poseu-ho a la zona mitjana del forn durant 5-7 minuts a 190ºC, fins que la clara hagi quallat, amb el rovell encara tou. Dos minuts abans d’acabar-ho de coure, espolseu el formatge ratllat pel damunt de l’ou.
Serviu-ho calent sobre un plat amb una protecció (un tovalló de paper) per evitar que la cassoleta es trenqui si hi ha un canvi de temperatura brusc.

Comentaris

Reinventeu el plat clàssic d’ou al plat amb tomàquet aromatitzat per substituir la sal. No és un plat gaire calòric, per tant, el podreu equilibrar amb facilitat. Si és temporada de bolets, podreu substituir la pols seca de bolets per bolets al natural.