Ou escumat amb espinacs i cruixent de patata
Aquest ou escumat amb espinacs i cruixent de patata és un primer plat molt nutritiu i molt sa, a banda de boníssim.
Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 35 min.
Temps de cocció: 10 min.
Plat compatible amb dieta sense gluten, baixa en calories, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 360
Hidrats: 16 (17%)
Proteïnes: 15 (17%)
Greixos: 26 (65%)
Ingredients
1 patata petita
150 g d’espinacs
2-3 espàrrecs verds
1 ou
1-2 làmines de trufa
sal
oli d’oliva
Preparació
Renteu les patates, peleu-les i talleu-les a rodanxes molt fines.
En una safata de forn, sobre paper de cuina, poseu-hi, una a una, les làmines de patata fins a cobrir-ho tot.
Coeu-ho a 120ºC durant 30 minuts.
Retireu-ho i reserveu-ho.
Per fer l’ou escumat:
De la trufa, feu-ne trossos o làmines ben primes.
Retalleu 1 rectangle gran de paper de film transparent.
Pinteu el rectangle amb una mica d’oli; poseu al centre del rectangle unes quantes làmines o trossos de trufa.
Col·loqueu a sobre un ou cru trencat (sense closca). Afegiu-hi una mica de sal
Agafeu els extrems del film i tanqueu-lo com si fos un farcell.
En una olla amb aigua bullent, coeu el farcell amb l’ou durant 3 minuts.
Retireu-ho de l’aigua i reserveu-ho en un bol amb aigua freda.
Per preparar les verdures:
Bulliu les puntes dels espàrrecs amb aigua i sal durant 7 minuts. Coleu-los i reserveu-los.
Saltegeu en una paella amb oli els espinacs nets, directament, sense bullir (quedaran més cruixents).
Poseu al centre del plat els espinacs, formant un niu; adjunteu-hi les puntes d’espàrrecs. Al mig, col·loqueu-hi l’ou tret del film (procureu no trencar-lo) i, per sobre, decoreu-ho amb el cruixent de patata.
Comentaris
Un plat on la proteïna prové de l’ou, de manera que no és gaire calòric, ja que està cuit al bany maria. A més, així, resulta força més digestiu. Els altres components del plat l’enriqueixen en fibra i minerals.