El nostre blog

Publicado el dia

Lasanya de llenties

Una lasanya de llenties? Doncs sí, és possible i és un plat nutritiu, molt complet, a la vegada que molt bo i original.

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 30 min
Temps de cocció: 35 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en sucre

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 815
Hidrats: 93 (46%)
Proteïnes: 40 (20%)
Greixos: 31 (34%)

Ingredients

– 2-3 plaques de lasanya / 4-6 de canelons
– 1 cullerada de parmesà
– 50 g de llenties
– 1 ceba picada
– 1 tija d’api picada
– 1 pebrot vermell tallat a trossos petits
– 50 g de xampinyons picats
– 50 ml de tomàquet fregit
– sal, pebre negre, oli d’oliva i alfàbrega

Per fer la beixamel:

– 50 ml de llet desnatada
– 2 grans de pebre, 1 fulla de llorer, farigola
– 10 g de mantega
– 20 g de farina
– sal i pebre

Preparació

Coeu les llenties amb aigua i sal durant 20-30 minuts, fins que estiguin toves. Escorreu-les i reserveu-les.
En una cassola amb oli, coeu-hi la ceba, afegiu-hi l’api i deixeu-ho uns minuts; afegiu-hi el pebrot i els bolets i deixeu-ho coure fins que estigui fet. Incorporeu-hi el tomàquet i l’alfàbrega i rectifiqueu-ne la sal i el pebre. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho coure 15 minuts.
Mentrestant, feu la salsa blanca: escalfeu la llet afegint-hi el pebre, la farigola i el llorer. Deixeu-ho reposar 15 min.
Desfeu la mantega en un cassó i afegiu-hi la farina per fer un roux a foc lent. Afegiu-hi a poc a poc la llet aromatitzada fins que bulli, sense deixar de remoure-ho. N’ha de quedar una salsa espessa.
Coeu la pasta de lasanya o la de canelons amb aigua i sal; deixeu-la bullir uns 10-15 minuts en una olla amb força aigua. Retireu-la del foc i reserveu les plaques sobre paper de cuina.
En una safata de forn pintada amb oli o mantega, poseu-hi una capa de pasta; al damunt, una de llenties amb la salsa reservada, una cullerada de beixamel i, a sobre, una altra capa de pasta. Repetiu l’operació 2-3 vegades. Acabeu-ho amb una placa de pasta i afegiu-hi beixamel i formatge parmesà. Coeu-ho al forn 35-40 minuts a 190ºC.

Comentaris

Menjar energètic, però molt baix en colesterol: només 30 mg. Un plat únic excel·lent i equilibrat i una forma diferent de gaudir dels llegums.