Gambes amb mel
Potser la combinació de gambes amb mel et pot semblar una mica estranya, però quan la tastis, te n’enamoraràs!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta baixa en sal, energètica, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 511
Hidrats: 132 (26%)
Proteïnes: 113 (22%)
Greixos: 267 (52%)
Ingredients
150-200 g de gambes pelades
1 clara d’ou
20 g de farina de blat de moro
1 cullerada de mel
1 cullerada petita de sèsam
suc de 1/2 llimona
oli per fregir
Preparació
Munteu la clara d’ou a punt de neu i afegiu-hi la farina i un pessic de sal. Remeneu-ho fins que quedi una pasta fina.
Poseu oli dins una paella una mica alta i escalfeu-lo.
Arrebosseu les gambes fins a la cua i fregiu-les amb l’oli calent fins a daurar-les. Reserveu-ho sobre paper de cuina.
Poseu un cassó al foc amb la mel i el suc de llimona i deixeu-ho reduir fins que s’espesseixi. En acabar la cocció, afegiu-hi el sèsam i remeneu-ho.
Col·loqueu les gambes en un plat o una safata, i amaniu-les amb la mel i el sèsam. Serviu-ho.
Comentaris
Un arrebossat diferent, que no afegeix colesterol perquè no porta ou. A més, està preparat amb farina de blat de moro, per tant, és apte per a celíacs. Per arrebossar, es poden utilitzar altres aliments, com verdures o peixos. És un plat nutritiu, bàsicament proteic.