Espaguetis saltejats amb gambes
Quina delícia aquests espaguetis negres saltejats amb gambes! Un plat únic que encantarà als teus comensals.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 15 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en colesterol, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 648
Hidrats: 270 (41%)
Proteïnes: 76 (21%)
Greixos: 196 (29%)
Ingredients
100 g de pasta d’espaguetis negres (amb tinta de sèpia)
4-5 tomàquets cherry
2-3 grans d’all
6-8 gambes
3 cullerades d’oli
sal i orenga seca
Preparació
Coeu la pasta amb molta aigua i sal; deixeu-la al dente, una mica crua. Retireu-la del foc, coleu-la i passeu-la per aigua freda.
Renteu les gambes i peleu-les; partiu-les pel mig, longitudinalment, i deixeu-ne una mica de cua.
En una paella o en un wok, poseu-hi 2 cullerades d’oli. Afegiu-hi els grans d’all picats i deixeu-ho coure. Reserveu-ho.
En aquest mateix oli, afegiu-hi les gambes i coeu-les. Retireu-les i reserveu-les.
Poseu-hi els tomàquets partits per la meitat i saltegeu-los una mica. Retireu-los i reserveu-los. A la paella o al wok, afegiu-hi els espaguetis cuits. Remeneu-los 2-3 cops perquè agafin el gust de l’oli i afegiu-hi tots els altres ingredients. Rectifiqueu-ne la sal, si cal, i afegiu-hi pebre.
Comentaris
La pasta es considera un aliment bàsicament energètic, i el seu contingut en greix és gairebé nul (serà més o menys calòrica segons el tipus de preparació o la salsa que s’hi afegeixi). És rica en glúcids complexos, fàcils de pair: l’organisme els assimila a poc a poc. Representa energia a llarg termini per als esportistes i en edats de creixement, sobretot en l’adolescència.