Amanida de pop amb alvocat i vinagreta de iogurt
Aquesta amanida de pop amb alvocat i vinagreta de iogurt és un plat divertit i molt original.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en calories
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 419
Hidrats: 56 (13%)
Proteïnes: 92 (22%)
Greixos: 270 (64%)
Ingredients
(per a 1-2 racions)
– 1 alvocat madur
– 1 cua petita de pop cuita
– 1 iogurt natural
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– 1 cullerada de vinagre
– 1 gra d’all
– 1 pastanaga petita
– ¼ de carbassó
– suc de llimona
– 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
– enciams variats
Preparació
Piqueu, fent-ne trossos molt fins, l’all, la pastanaga i el carabassó. Reserveu-ho.
Remeneu el iogurt amb unes gotes de suc de llimona. Afegiu-ho a les hortalisses picades. Remeneu-ho per barrejar-ho tot. Reserveu-ho.
Obriu els alvocats i retireu-ne l’os. Aixafeu-los en un plat amb una forquilla i afegiu-hi suc de llimona (per evitar que s’ennegreixin). Feu-ne boles o quenelles amb dues culleres petites.
Talleu el pop a rodanxes i tireu per sobre el pebre vermell i un rajolí d’oli d’oliva.
Disposeu al plat els enciams amanits amb el vinagre i l’oli, les boles o quenelles d’alvocat i les rodanxes de pop.
Regueu-ho amb la salsa del iogurt.
Comentaris
Una amanida força completa, apta, també, per a dietes baixes en colesterol. No té sal, però els sabors intensos dels components i la llimona fan que no el trobeu a faltar. Pot ser un plat únic perfecte per sopar en dietes baixes en calories.