Taronja gelada
La taronja gelada és una d’aquelles postres clàssiques que mai passarà de moda! Una autèntica delícia glaçada!
Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 2 h (congelar)
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en colesterol, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 633
Hidrats: 214 (34%)
Proteïnes: 46 (7%)
Greixos: 373 (59%)
Ingredients
– 1 taronja gran
– 70 g de nata
– 60 g de torró de Xixona/fruita
– sucre
Preparació
Renteu la taronja, talleu-ne la part de sobre i traieu-ne la polpa. Feu-ne suc.
Aixafeu el torró amb una forquilla.
En un bol, barregeu-hi la nata, el suc de la taronja, una mica de sucre (si la nata no és ensucrada) i el torró o la fruita seca.
Remeneu-ho bé.
Poseu-ho al congelador unes dues hores; remeneu-ho sovint amb una cullera de fusta perquè la barreja quedi ben cremosa.
Ompliu la taronja buida amb aquesta crema, tapeu-la amb el barret que s’ha tallat prèviament i torneu-la a posar al congelador fins a l’hora de servir.
Comentaris
No cal reservar aquest plat per a les festes de Nadal: el torró es pot substituir per fruites fresques o seques. Es pot preparar amb antelació i guardar al congelador; per tant, és una possibilitat que cal tenir present en èpoques de més feina, quan no es disposa de tant de temps per cuinar.