Taronja amb coulis de gerds
La taronja amb coulis de gerds és un plat de postres ben saludable, però a la vegada boníssim.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en colesterol, baixa en calories
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 155
Hidrats: 138 (91%)
Proteïnes: 10 (7%)
Greixos: 2 (1%)
Ingredients
– 1 taronja
Per al coulis de gerds:
– 1 cullerada de mel
– ¼ de got de vi negre
– ¼ de got de suc de taronja
– 50 g de gerds
Preparació
Renteu la taronja i peleu-la retirant-ne tota la pell blanca. Reserveu-la.
Reserveu alguns gerds sencers per a la guarnició del plat.
Prepareu el coulis de la següent manera: en un cassó al foc, poseu-hi la mel, el vi i el suc de taronja i els gerds. Deixeu-ho bullir durant uns 10 minuts; refredeu-ho una estona, coleu-ho i reserveu-ne el suc.
Poseu el coulis al fons del plat. Col·loqueu la taronja a sobre i decoreu-ho amb algun dels gerds sencers que heu reservat.
Comentaris
Que estigui preparada i a punt per servir és la garantia que la fruita es consumeixi. La taronja, però, s’ha de tenir a punt una estona abans. Si no trobeu els gerds, us servirà una altra fruita vermella.
També et pot agradar aquest menú monocolar basat en la taronja.