Prepara una crema catalana sense sortir de casa
És la reina de les postres catalans per excel·lència, a molts ens encanta la fusió de textures i sabors i és una forma molt i molt gustosa d’acabar un àpat. Pot ser una gran idea sorprendre els teus convidats amb una crema d’elaboració pròpia, i de fet, no és gaire difícil. T’animes provar de fer la teva crema catalana?
Apunta, necessitaràs tot això:
· 8 rovells d´ou
· 1 litre de llet
· 200 grams de sucre
· 40 grams de midó o farina de blat de moro
· 1 pell de llimona
· 1 canó de canyella
Ens hi posem?
Pas 1
En primer lloc, reserva mig got de llet i posa la resta a bullir amb la pell de llimona i el canó de canyella. A part, afegeix el sucre als rovells d’ou i dissol el midó o la farina de blat de moro en la llet reservada.
Pas 2
A continuació, cola la llet bullida, afegeix els ous amb el sucre i el midó dissolt. Posa la mescla a foc baix i, sense parar de remenar, espera que vagi agafant cos. És molt important que no arribi a bullir, just abans l’has de treure del foc.
Pas 3
Tot seguit, aboca la crema en una cassoleta de terrissa individual i deixa-la refredar. Abans de servir-la, escampa una mica de sucre pel sobre i crema’l amb una planxa de ferro colat o, si vols simplificar la feina, amb un bufador de cuina.
Com ha anat, t’ha quedat la crema catalana com la de la foto? Ara ja només l’has de servir i gaudir, a ser possible, en bona companyia. Salut i feliç dia de Sant Josep! 🙂