Pastisset de xocolata sense forn
Aquest pastisset de xocolata sense forn et solucionarà l’antull de tenir alguna cosa dolça i deliciosa en un moment!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 5 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en colesterol, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 615 ( ració)
Hidrats: 176 (29%)
Proteïnes: 23 (4%)
Greixos: 416 (67%)
Ingredients
(per 6-8 racions)
– 225 g de xocolata negra en trossos petits
– 225 g de mantega
– 3 cullerades de cafè amarg
– 55 g de sucre moreno
– unes gotes d’extracte de vainilla
– 225 g de triturat de galetes digestives
– 85 g de panses
– 85 g de nous
Preparació
Folreu un motlle rodó, d’un diàmetre de 20 cm, amb paper d’enfornar, o bé suqueu amb oli 6-8 motlles petits, com els de fer magdalenes.
En una cassola petita, a foc lent, foneu-hi la xocolata i la mantega amb el cafè, el sucre i la vainilla.
Afegiu-hi les galetes triturades, les panses i les nous; barregeu-ho bé.
Aboqueu la barreja al motlle; poseu-lo a la nevera i deixeu-ho reposar durant 1-2 hores.
Comentaris
Unes postres boníssimes i molt senzilles de fer. No necessiten forn, es preparen en poca estona i es poden guardar força temps. Tot i ser molt calòriques, de tant en tant, i en petites racions, no estan desaconsellades per a gairebé ningú —excepte per a aquells a qui no agrada la xocolata.