El nostre blog

Publicado el dia

Meló i síndria en almívar de canyella

Aquestes postres de meló i síndria en almívar de canyella queden de luxe amb el toc especiat tan original.

Dificultat: fàcil
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 5 min.

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en colesterol, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 156
Hidrats: 143 (92%)
Proteïnes: 6 (4%)
Greixos: 5 (3%)

Ingredients

1/2 meló
1/4 de síndria
1 cullerada de sucre
125 ml d’aigua (1/2 got)
1/2 branca de canyella
suc de ½ llimona

Preparació

Amb les peces de fruita i un buidador rodó, feu boles tant de la síndria com del meló. Poseu-les en un bol i guardeu-les tapades a la nevera perquè es refredin.
Bulliu l’aigua amb el suc de la llimona i el sucre. Quan comenci a bullir, aparteu-ho del foc i afegiu-hi la branca de canyella. Deixeu-ho refredar.
Ajunteu al plat (copa o bol) la fruita amb l’almívar, i reserveu-ho a la nevera fins a l’hora de servir.

Comentaris

Porta una certa quantitat de sucre provinent de la fruita i de l’almívar. Per tant, per a alguns tipus de dieta potser és convenient preparar només la fruita, sense l’almívar.

L’almívar (de l’àrab probablement per via del castellàal-maiba, un xarop a base de codony) o regal[1] és una dissolució sobresaturada d’aigua i sucre, cuita fins que comença a espessir.

La consistència, que va de la d’un líquid gairebé tan fluid com l’aigua fins a la d’un caramel dur i trencadís, depèn de la saturació de sucre en l’aigua i del temps de cocció. L’almívar es fa servir per a conserves de fruita, per a cobrir productes de pastisseria, per a fer diversos tipus de caramels i a més és la base d’algunes postres com els sorbets, els fondants i les merenga italianes.