El nostre blog

Publicado el dia

Magdalenes amb ametlles

Quin berenar tan bo aquestes magdalenes amb ametlles! Segur que fan les delícies de tots els de casa.

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15-20 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 385
Hidrats: 159 (41%)
Proteïnes: 24 (6%)
Greixos: 201 (52%)

Ingredients
(per a 14 magdalenes)

– 2 tasses de farina blanca
– 2 cullerades i mitja de llevat en pols
– un xic de sal
– 2/3 de tassa de sucre
– 1 o 2 culleradetes de ratlladura de llimó
– 1 ou
– 1 tassa de llet
– 90 g de mantega fosa
– 1 tassa de fruita fresca amb poma, pera…; fruita seca: panses, figues seques, orellanes, coco…, i melmelades
– cacau en pols o xocolata de cobertura

Preparació

Preescalfeu el forn a 180°. Poseu mantega en 14 bases de paper o motlles. Tamiseu la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Poseu-ho en un bol gran. Afegiu-hi el sucre i la ratlladura i remeneu-ho tot molt bé. Afegiu-hi la xocolata, el cacau, la melmelada, la fruita seca… tot el que vulgueu que portin les magdalenes.

En un altre bol gran, bateu-hi els ous, la llet i la mantega, ja freda. Poseu-ho en el bol que conté tots els altres ingredients tamisats. Amb una cullera metàl·lica i gran, barregeu-ho ràpidament, però uniformement, fins que en resulti una massa homogènia.

Amb una cullera, poseu la massa als motlles o els papers i empleneu-ne 2/3 parts perquè, quan pugi la massa, no surti pels costats. Fornegeu les magdalenes durant 15 o 20 minuts, fins que la massa pugi i es dauri o fins que, en clavar-hi una broqueta (al centre), aquesta surti neta. Deixeu-les al motlle durant 5 minuts i poseu-les sobre una reixa metàl·lica perquè es refredin.

Comentaris

Un plat que podem fer, més que no pas per a unes postres, per a mitja tarda o per esmorzar. Són casolanes i, per tant, en podem controlar els ingredients i els greixos. Ideals per regalar o per preparar en família.